r
Nosalty Logó

Lapin aux olives

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lapin aux olives
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    2179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6480.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    4357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6847 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13896 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 1659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    669 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlcombokat egy nagy fazékba tesszük a durván felvágott hagyma, répa, zeller, illetve a fokhagyma, a babérlevél, a petrezselyem, a rozmaring és az egészbors társaságában (utólag jöttem rá, hogy ezeket jobb lett volna fűszerzacskóba tenni). Mindezt leöntjük 3,5 dl fehérborral, és legalább 2 órán át állni hagyjuk.
  2. Ezután a nyúlcombokat kivesszük, megszárítgatjuk, a zöldségeket és a folyadékot különválasztjuk. A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy negyed csésze lisztbe forgatjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a vajat, ezután pedig a nyúlcombokat, a húst barnára pirítjuk - oldalanként úgy 3-4 percig, végül kivesszük a fazékból.
  3. A zöldségeket is alaposan megpirítjuk, amíg barnák és karamellizáltak nem lesznek, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és egy ek lisztet, fakanállal jól összedolgozzuk mindezt. Kevés további főzés után jöhet hozzá az ecet és a marináláshoz használt folyadék (azaz a korábban használt bor).
  4. Nagy lángon főzzük el a felesleges levet, amíg a szószunk meg nem áll a kanál hátulján. Ekkor jöhet bele a csirkealaplé, és a nyúlcombok, mindezt egy órán át főzzük.
  5. Ha kész, dobáljuk bele az olívabogyókat, és kevés friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 33047
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olivás nyulat készítettem főételként Anthony Bourdain Les Halles szakácskönyvéből. Igazából magával a nyúlhússal eddig nem voltak se túl jó, se túl rossz tapasztalataim, de ritkán ettem mostanáig, magam pedig még sosem dolgoztam vele. Ahhoz képest, hogy milyen szapora jószágokról van szó, nem könnyű beszerezni, én a Nagycsarnokban vettem nyúlcombokat, az első hentesnél érdeklődtem a földszinten, de mondta, hogy csak lenn van az alagsorban, menjek le, és keressem meg ott a Pisti nevű hentest, a küldetés sikerült, Pisti repertoárjában tényleg szerepelt a nyúlhús is.

Hozzászólások

torgyika

Nyúl helyett csirkecombbal készítettem el, mennyei lett így is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?