Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb

Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb
Mustáros-zöldfűszeres nyúlcomb
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősöm nagymamája tenyészt nyulakat, és rendszeresen vágnak is le fogyasztásra. Szerencsére mindig megajándékoznak pár szép combbal vagy gerinccel. Nem kell tőle idegenkedni, az íze a csirkére hasonlít, csak kissé karakteresebb. Eredményként ne várjuk vajpuha húst, hiszen izmos állat. Sokszor készítettem már nyulat vadasként, rántott húsként, de ez a variáció az eddigi legnyerőbb nálunk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúst megmossuk, enyhén besózzuk. A mustárt elkeverjük a zúzott fokhagymával, kevés citromlével, az apróra feldarabolt zöldfüszerekkel, majd a húsra kenjük. Pár órát állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ráreszeljük a citrom héját, rámorzsoljuk a vajat, és felöntjük a borral. Hagyjuk sercegni pár percig.
  3. Forró sütőben sütjük készre a boros szafttal, pár szelet vöröshagymával és a gerezdekre vágott almával.
  4. Krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 994
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesivagyokszia

Mióta szakács: 2012.09.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

boros szaftban sült nyúlcomb, fűszeres boros nyúlcomb, sütőben sült fehérboros-mustáros nyúlcomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
nyúlcomb 600 g
fokhagyma 4 gerezd
kakukkfű 1 szál
rozmaring 1 szál
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
mustár 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
fehérbor 2 dl
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
alma 2 közepes db