Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roséban sült rozmaringos nyúl

Roséban sült rozmaringos nyúl
Roséban sült rozmaringos nyúl
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A korábbi receptem, a Kakukkfüves nyúl római tálban után most itt van egy továbbfejlesztett verzió, ami megkockáztatok, sokkal, de sokkal mennyeibb. A krumpli vajpuha, a nyúl hihetetlenül intenzív és omlós, a rosé pedig olyan zamatot ad neki, amiről eddig csak álmodni mertem.
Sajnos a nyúlhús boltban nagyon drága, ezért érdemes körbenézni, ki tart a környéken házi nyulat. Én ezt a nyuszit most ajándékba kaptam a májával együtt, annál jobban esett elkészíteni és elfogyasztani is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Igyunk mellé félédes rosét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, alaposan megmossuk. Megforgatjuk egy teáskanál sóban (vagy lehet többet is, ha valaki sósabban szereti, én is csak érzésre szórtam).
  3. Egy jénait kikenünk zsírral, nem kell túl vastagon, és beleöntjük a krumplit.
  4. Az egész nyulat megmossuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk.
  5. Felcsíkozzuk a szalonnát, és a krumpli tetejére helyezve ágyat készítünk a nyúlnak. Rátesszük a nyulat, majd rá még három-négy csík szalonnát, hogy a tetején is ízes legyen. Mellé, ahol van hely, odatesszük a májat.
  6. Megszórjuk az egészet az összemorzsolt rozmaringgal, majd rálocsoljuk a rosét.
  7. Lefedjük a jénait, és betoljuk a sütőbe. Amikor a máj megsült (kb. 15 perc), kivesszük, és félretesszük. A többit tovább sütjük. Összesen egy órát kell sülnie lefedve, majd még 15-20 percet tető nélkül, hogy megpiruljon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos nyúl egészben sütve krumplival, rosé boros egész nyúl burgonyával és szalonnával, nyúl egyben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1272
nyúlhús 2 kg
nyúlmáj 15 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
burgonya 1 kg
rozmaring 1 teáskanál
2 teáskanál
bors 1 teáskanál
sertészsír 1 ek
rosé 2 dl