r
Nosalty Logó

Lilahagymás - fetás vízitorma saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Lilahagymás - fetás vízitorma saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2658 micro
Összesen 220 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5316 micro
Összesen 439 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymából Petra receptje (http://www.nosalty.hu/recept/hagymalekvar-1) szerint hagymalekvárt készítünk: felszeleteljük, és a megolvasztott vajon a cukor, só, bors és balzsamecet hozzáadásával, lefedve, időnként megkeverve puhára pároljuk.
  2. Összekeverjük a megmosott, száráról letépkedett vízitormalevelekkel és az apróra morzsolt vagy felkockázott fetával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2889
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Ajánló

Én fokhagymás-vajas, pirított bruschettával ettem: jól megkentem a szeletet vajjal, apróra vágott fokhagymát szórtam rá és a sütőben pár perc alatt megpirítottam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lilahagymás - fetás vízitorma saláta
Durcsó 161 recept

Tavaly, az egyetem első évében a St John's College menzáját látogattam - érdekes élmény volt az angol közétkeztetés. A magyar menza "milánóijával" meg finomfőzelékével (hogy a paradicsomos káposztát ne is említsem...) össze sem hasonlítható a minőség, a választék nagysága, az egészséges ételek aránya. De hát ez is csak menza volt, mindig ugyanazok - az unalmasan angol - ízek, úgyhogy hiányoltam nagyon édesanyám (meg Durcsó...) konyháját. Most, hogy végre magamnak főzök az albérletben, inkább az Anya receptje szerinti tökfőzeléket, a magyar kolbászos rakott krumplit meg a töki pompost preferálom - de azért ez a menzán igen kedvelt saláta is terítékre került. Nem tudom, otthon mennyire lehet vízitormát kapni (a szótár szerint ez a watercress magyar neve), ha találtok, érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?