r
Nosalty Logó

Langyos beluga lencsesaláta

NS
Langyos beluga lencsesaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lencse elkészítése

A salátaöntet

501
Kalória
15.7g
Fehérje
44.5g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
388g
Víz
22.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 1004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lencse elkészítése

A salátaöntet

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 501 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    776 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 1004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A lencse elkészítése

  1. A lencsét megmossuk és leszűrjük.
  2. Olívaolajon pörcösre pirítjuk az apró szalonnakockákat, majd hozzáadjuk a hagyma, a répa és a zellerdarabokat, és megpirítjuk.
  3. Épp csak belekeverjük a reszelt fokhagymát, és már adjuk is hozzá a lencsét, amit felöntünk annyi vízzel, ami épp ellepi.
  4. Beletesszük a citrom héját, a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint egy kicsi sót. Kb. 35-40 perc alatt közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, menet közben öntünk még egy kis vizet hozzá.

A salátaöntet

  1. Közben elkészítjük az öntetet: az olajat, ecetet, mustárt, borsot és esetleg egy pici sót egy befőttes üvegben (fedő rajta) alaposan összerázzuk.
  2. Apróra vágjuk a petrezselymet.
  3. Az elkészült lencséből kihalásszuk a babérleveleket és a citromhéjat, és belekeverjük az öntetet. Langyosan tálaljuk. A tetejét az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szeretem a lencsék minden változatát, de az összes közül a feketelencse a kedvencem. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert nem fő szét, így szebb marad az étel tálaláskor.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek