r
Nosalty Logó

Mustáros lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros lencsesaláta
adag
Főzés
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 691 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    2448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 691 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    9790 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 2756 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  2. A szalonnát a vajon kisütjük, a hagymát megfonnyasztjuk benne. Az apróra vágott répát hozzátesszük és további 3 percig sütjük. A lencsét is hozzákeverjük, majd felöntjük a csirkelevessel. Borsozzuk, majd puhára főzzük. A sózással vigyázzunk, mert a szalonna is sós lehet (sózás előtt kóstoljuk meg). Kb. akkor puhul meg a lencse, amikor elfő a leve.
  3. A mustárt az ecettel simára keverjük, majd az olajat csepegtetve hozzáöntjük és elkeverjük. A mártást a lencsére öntjük, jól összedolgozzuk, petrezselyemmel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 194992
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én általában télen szoktam lencsét készíteni, ezt a salátát pedig sült húsokhoz köretként adom. Most meleg előételként próbálkoztam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek