Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges töltött borda

Különleges töltött borda
Különleges töltött borda
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél a receptnél főleg a tölteléktől lesz különleges a hús. Ezt a tölteléket már egyben sült hústekercsnél is alkalmaztam, és mindkét változatnak nagy sikere volt. További 8 fázisfotót az elkészítéséről ITT találtok.

hozzávalók / 4 adag

A bordához

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen köret jó hozzá. Én sült krumplit vagy krumplipürét szoktam hozzá készíteni. Az egyben sült hústekercs változat nagyon alkalmas hidegtálra is, mert szépen szeletelhető és hidegen is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítjuk.
  2. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverjük.
  3. A húsba egy éles késsel zsebet vágunk, beletesszük a baconszeletet és a töltelék egyhatodát.
  4. Kicsit összenyomkodjuk, szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle).
  5. Sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk
  6. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk.
  7. A serpenyőből kiöntjük a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntünk bele, egy húsleveskockát feloldunk benne és az egészet a húsokra öntjük.
  8. Alufóliával lezárjuk és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütjük.
  9. Levesszük róla a fóliát, és kicsit megpirítjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 235
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres túróval töltött sertéskaraj, sertéshús baconös-túrós töltelékkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-01-24 10:16

Kedves Ildibildi!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, és örülök, hogy rendszeresen látogatod az oldalamat.:)

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2011-01-23 08:54

Kedves Alíz!
Te nagyon tudsz az biztos!!! Minden nap ránézek a blogodra, kíváncsian várva az újabb alkotásaidat. Több ilyen főzős oldalt nézegetek, és te ott vagy a dobogon nálam. Csak gratulálni tudok, és köszönöm ezeket az élményeket!

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-01-21 11:22

Kedves Alíz!
Köszi a gyors választ, mindkét változatot ki fogom próbálni, mert nagyon tetszik.
Üdv.Edit.

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-01-20 11:27

Kedves Azila!
Nagyon ügyes vagy, hogy ezt kitaláltad, mert az összetevők alapján igazán finomnak tűnik. El is mentem és majd kipróbálom. Mit gondolsz panírozni is lehetne a megtöltött húsokat, vagy úgy nem sülne át?
Üdv.Edit.

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2011-01-20 14:46

Edit!
Természetesen lehet, és át is sül, csak a közepesnél egy picit nagyobb hőfokon kell sütni, nem a maximumon.
Üdv.
Aliz

698
csontos sertéskaraj 60 dkg
finomliszt 6 evőkanál
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tehéntúró 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 1 szál
zsemle 1 db
vaj 8 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 teáskanál
bacon 6 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint