r
Nosalty Logó

Krumplis tészta indiai fűszerezéssel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Krumplis tészta indiai fűszerezéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1812 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 3280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajat forrósítunk egy lábasban, és beleszórjuk az előzőleg mozsárban csak úgy tessék-lássék módon szétzúzott római köményt. Megkavargatjuk, és amikor már intenzív illatú, rátesszük a hagymát, és egy kicsit megsózzuk. Csak épp annyira, hogy a só által kivont víz ne engedje megbarnulni a hagymát, de ne is csupán csak párolódjon.
  2. Amikor a hagyma üvegessé vált, rászórjuk a curryt és a kurkumát, tekerünk rá borsot, szórunk bele apróra vagdalt, szárított csípős paprikát, és egy nagyon kevés, szinte csak késhegynyi fűszerpaprikát.
  3. Alaposan átkavarjuk, megsózzuk, és belezuttyantjuk a közben megfőtt krumplit, párszor megkavarjuk, majd egy krumplinyomóval pépesítjük.
  4. Ekkor beleöntjük a megfőtt tésztát, és alaposan elkeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4430
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet az, hogy az én Violám nem szereti a klasszikus krumplis tésztát. Szereti viszont a csicseriborsó curryt, amiről én egyszer csak megállapítottam, hogy ha nem lenne benne csicseriborsó és piros lenne, épp paprikás krumplinak hívnák. (Majd ha legközelebb főzünk, beírom ide.) Kipróbáltuk, finom-e így a krumplis tészta, és megállapítottuk, hogy nagyon is. Azóta hol így, hol úgy készül. Szeretem, ha ez az étel rusztikus, látszik rajta, mik vannak benne. A magyaros ízvilágúhoz úgy párolom a hagymát, hogy szétessen, ebben az esetben igyekszem, hogy a kockák egyben maradjanak. A római köményt is csak annyira zúzom szét a mozsárban, hogy az illata jobban érvényesülhessen, mintha egyben maradnának a szemek. Ez a fűszer -mármint a római kömény- mostohagyermeke a magyar konyhának. Olyannyira az, hogy a legtöbb indiai, közép-amerikai és egyéb receptben is sajnos pusztán köménynek fordítják, pedig a két ízvilág teljesen eltérő. Érdemes kipróbálni. Nem csak változatosabbá tehetjük vele ételeinket, hanem nagyon kellemes íz- és illatélmény megélői lehetünk. Tegnap még úgy gondoltam, hogy az eklektika kiteljesítése miatt az idei első kovászos uborkánkkal esszük. Aztán másképp alakult. Ma reggel nagyon helyes kis szabadföldi salátákra leltünk a kedvenc zöldségesünknél. Miután az összes benne lakó cseresznyevirágot kimostam a levelek közül, összetéptem, majd sok más színes zöldség társaságában belehalmoztam egy tálba, leöntöttem olívaolaj, citromlé és őrölt bors keverékével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...