r
Nosalty Logó

Krumplis tészta ahogy helena készíti

helena26
Krumplis tészta ahogy helena készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

712
Kalória
22.5g
Fehérje
145.4g
Szénhidrát
4.2g
Zsír
277.1g
Víz
-
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1384 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 2843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és olajon pici sóval megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával.
  2. A megtisztított és kockára vágott burgonyát rátesszük, átkeverjük, és felöntjük vízzel, hogy elfedje a burgonyát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a reszelt paradicsomot. Lefedjük, és puhára főzzük, majd nyomóval összetörjük.
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a burgonyával.
  5. Savanyúval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Úgy készítem, ahogy az édesanyám szokta. Egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Az ünnepek után már szinte kívánja az ember az egyszerű ételeket. Ez volta a kívánság, hát elkészítettem. Nagyon finom uborkasalátával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...