Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta 2.

Krumplis tészta 2.
Krumplis tészta 2.
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumplis tésztát kedvelők két táborra oszthatók. Az egyik tábor pirosan a másik fehéren szereti. Bár még ezen belül is
különféle variációi léteznek ennek az egyszerű és finom ételnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit 2 tk sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük ( kb 40 perc ).
  2. Közben a hagymát felkockázzuk és a zsíron kb 10 percig dinszteljük, 1 tk sót és 2 mk őrölt borsot szórunk rá.
  3. Amikor a krumpli megpuhult, meghámozzuk, felkockázzuk, hozzákeverjük a dinsztelt hagymához és villával durvára törjük.
  4. A kockatésztát bő, lobogó, sós vízben -amihez  2 ek olajat is öntünk- kb 7 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük.
  5. A tésztához több részletben hozzákeverjük a krumplit, hogy egyenletesen eloszoljon rajta.
  6. Átforrósítva tálaljuk. Ha egy picit odapirítjuk még finomabb.

  • elkészítettem: 185 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 25 471
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gránátos kocka, burgonyás kocka

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Wed, 2013-02-06 14:04

Kedves Nyihaj!
Debrecenben voltam vendég és ezzel a fehér krumplis tésztával ott ismerkedtem meg. Nekem nagyon ízlett.Úgy készítették,hogy a főző vízbe apróra vágott krumplit raktak és amikor megfőtt, beledobták a kocka tésztát és együtt főzték tovább. Amikor a tészta is megfőtt, leszűrték és pirított szalonnakockával összekeverték. Só,bors ízlés szerint. Nagyon finom volt.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-03-08 12:26

Szia! Nem hittem volna, hogy Anyumon kívül van még valaki, aki fehéren készíti a krumplis tésztát! :) De látom helyileg is közelben, Orosházáról hoztam ezt a tudást :) Nálunk kissé másként készül: a krumplit karikára szeljük,úgy főzzük meg. Nem törjük, hanem csak összeforgatjuk a dinsztelt hagymával, majd a tésztával. És őrölt köménnyel is fűszerezzük. Főiskolás koromig azt hittem csak fehér krumplis tészta létezik. Aztán Szegedre kerülve a Hóbiártban ettem először pirosat :) Bevallom, én is inkább pirosan készítem...ma nosztalgiáztam és megcsináltam fehéren is. Sokkal jobban krumplis, mint a piros változat! A pirospaprika íze nem nyomja el a krumpliét. Elnézést, noszatlgiáztam kicsit :) Csak megnéztem fent van-e ez a recept... örülök, hogy igen :) Hátha más is kedvet kap kipróbálni! Szép napot, Hajni

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-03-08 16:37

Szia Hajni !
Jólesik néha nosztalgiázni egy kicsit. Őrölt köménnyel még nem próbáltam, de lehet, hogy legközelebb megkostolom úgy is.
Üdv.: Muci

841
burgonya 70 dkg
vöröshagyma 15 dkg
disznózsír 10 dkg
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
bors 2 kk
3 tk