r
Nosalty Logó

Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással

Dömi
Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

1229
Kalória
62.4g
Fehérje
54.4g
Szénhidrát
83.2g
Zsír
404.9g
Víz
338.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    2481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.8 g

Zsír

  • Összesen
    332.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16794.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2796 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3310 mg
  • Nátrium
    9925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
  2. A fasírtot is elkészítjük.
  3. A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló.
  4. A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
  5. Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Benke Laci bácsi műsorában láttam egy hasonló receptet, de pontosan nem emlékeztem rá. Én azóta ezt a változatot csinálom. Gyorsan elkészül, és mindjárt van hozzá köret is.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...