r
Nosalty Logó

Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással

Dömi
Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

1229
Kalória
62.4g
Fehérje
54.4g
Szénhidrát
83.2g
Zsír
404.9g
Víz
338.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    2481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.8 g

Zsír

  • Összesen
    332.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16794.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2796 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3310 mg
  • Nátrium
    9925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
  2. A fasírtot is elkészítjük.
  3. A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló.
  4. A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
  5. Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Benke Laci bácsi műsorában láttam egy hasonló receptet, de pontosan nem emlékeztem rá. Én azóta ezt a változatot csinálom. Gyorsan elkészül, és mindjárt van hozzá köret is.  

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek