Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fahéjas-ánizsos körtelekvárral  megbolondított rizstorta különleges ízvilága tökéletes választás akár egy nyáresti szülinapi party desszertjeként is.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

ajánlat

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.      

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta elkészítése

  1. A rizst lábasba töltjük, a tejet ráöntjük, a vanillincukorral ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefedve 40 percig főzzük, néha megkeverjük, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot a fölaprított barackkal és a tejszínnel összeturmixoljuk. A barackos tejszínt a rizzsel összekeverjük, majd a vízgőz fölött fölolvasztott fehér csokoládét is beleforgatjuk. Ezután egy kerek tortaformába simítjuk, és letakarva jól behűtjük.
  3. Tálaláskor a rizstortát a formából kivesszük, a már előzőleg elkészített fahéjas-ánizsos körtelekvárból kiveszünk kb. 50 dkg-ot, és a tetejére simítjuk, végül vágott pisztáciával megszórjuk.

A fahéjas-ánizsos körtelekvár elkészítése

  1. A fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 8 evőkanál lekvár szükséges.
  2. A körtét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Az ánizst 2 dl vízbe dobjuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ezután az ánizst kidobjuk, az illatos kivonatot félretesszük.
  4. A cukrot kis lábasban karamellizáljuk, a körtét rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, az ánizs kivonatot ráöntjük, majd a zselésítőt is hozzáadjuk, és kis lángon 45 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 551
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haas szakács - Lekváros torták

Mióta szakács: 2014.06.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges rizstorta, gyümölcsrizs-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1014
rizottó rizs 50 dkg
tej 8 dl
vanillincukor 1 csomag
sárgabarack 5 dkg
nádcukor 1 ek
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
lekvár/ dzsem 8 ek
pisztácia 5 dkg
körte 1.5 kg
nádcukor 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
csillagánizs 1 db
zselésítő befőzőszer 1 csomag