r
Nosalty Logó

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Haas szakács - Lekváros torták
Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 1020 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 6122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4395.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 6122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A rizst lábasba töltjük, a tejet ráöntjük, a vanillincukorral ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ezután kis lángon, félig lefedve 40 percig főzzük, néha megkeverjük, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot a fölaprított barackkal és a tejszínnel összeturmixoljuk. A barackos tejszínt a rizzsel összekeverjük, majd a vízgőz fölött fölolvasztott fehér csokoládét is beleforgatjuk. Ezután egy kerek tortaformába simítjuk, és letakarva jól behűtjük.
  3. Tálaláskor a rizstortát a formából kivesszük, a már előzőleg elkészített fahéjas-ánizsos körtelekvárból kiveszünk kb. 50 dkg-ot, és a tetejére simítjuk, végül vágott pisztáciával megszórjuk.

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

  1. A fent leírt alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 8 evőkanál lekvár szükséges.
  2. A körtét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Az ánizst 2 dl vízbe dobjuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ezután az ánizst kidobjuk, az illatos kivonatot félretesszük.
  4. A cukrot kis lábasban karamellizáljuk, a körtét rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük, az ánizs kivonatot ráöntjük, majd a zselésítőt is hozzáadjuk, és kis lángon 45 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2646
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

Amikor a meggylekvárhoz a karamellt készítjük, ügyeljünk rá, hogy amikor a cukor elkezd olvadni ne kevergessük, csak hagyjuk magától karamellizálódni. Ha belekeverünk csomós lesz és a cukor rátapad a keverő kanálra, ahonnan csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.      

Receptkategóriák

Krémes rizstorta barackkal és fahéjas-ánizsos körtelekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

A fahéjas-ánizsos körtelekvárral  megbolondított rizstorta különleges ízvilága tökéletes választás akár egy nyáresti szülinapi party desszertjeként is.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tortához

A fahéjas-ánizsos körtelekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.