r
Nosalty Logó

Libás hamis rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Libás hamis rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

Összesen 1506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rizottóhoz

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4310.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    2613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6230 micro
Összesen 1506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. Az orzo tésztát (rizs alakú olasz tészta, de rizottó rizst is használattok) egy kis libazsíron vagy vajon, aprított salottával megpirítjuk egy magas szószos edényben. Felöntjük fehérborral, amit lepárolunk róla. Aztán gyakori keverés mellett az alaplevet adagolgatva krémesre főzzük, sóval-borssal ízesítjük.
  2. Közben egy serpenyőben vajon vagy libazsíron megpirítjuk a szeletelt gombát. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A rizottóhoz, amikor már majdnem megpuhult, hozzászórjuk a borsót. Egy-két perc múlva hozzákeverjük a gombát, és rögtön tálalunk.
  4. A levesben főtt libamellet (lehet külön ehhez sütni is) szeleteljük. Minden tányérra kerül egy adag rizottó és rá pár szelet libamell, petrezselyemszórással díszítsük. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2502
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a műrizottó a Márton-napi liba mellé készült. Mivel a levesbe májas szalvétagombóc került, ezért a lúdgégetészta hiányát csillapítandóan a ludaskása receptje módosult. Rizs helyett rizsalakú tésztával, orzo tésztával főtt.

Hozzávalók

A rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...