Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés morzsasüti forró karamellel

Körtés morzsasüti forró karamellel
Körtés morzsasüti forró karamellel
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Morzsasüti az ősz ízeihez és a nyálkás, esős hideghez szinkronizálva...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A körtéshez

A morzsához

A karamellhez

ajánlat

A karamell bőven elég rá...vastagon. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  3. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.

A körtéshez

  1. Vágjuk a körtét vékony szeletekre, kicsumázzuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, és összeforgatjuk a körteszeletekkel, félretesszük.

A morzsához

  1. A zabpelyhet, a cukrot, a lisztet és a fűszereket keverjük össze.
  2. Vágjuk rá a hideg vajat, és morzsoljuk el.
  3. A körteszeleteket terítsük a tésztára, majd szórjuk rá a morzsát. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 30-35 percig.

A karamellhez

  1. Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.
  4. Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 777
elküldve: 4
receptkönyvben: 276
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsasüti fűszeres körtével és karamellel, körtés-karamelles süti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tolnai69
tolnai69 Thu, 2015-10-15 10:14

Kedves Dacota!
Nagyon jó hangszik ez a recept! Egy kérdésem lenne, hogy milyen méretű tepsiben sütöd a sütit?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2015-10-15 10:19

Szia!
Kicsi, kb. 15x30-as...ha nagyobb tepsid van, akkor dupla adag, de mivel nagyon tömös, nagyon gazdag, szerintem ez is elég. :)
Szép napot!
Üdv,
nóra

912
vaj 115 g
cukor 50 g
finomliszt 155 g
1 csipet
körte 2 nagy db
finomliszt 2 csapott ek
cukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
zabpehely 40 g
melaszos nádcukor 70 g
finomliszt 30 g
fahéj 0.5 kávéskanál
vaj 60 g
vaj 40 g
cukor 100 g
víz 2 ek
habtejszín 6 ml