Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros morzsakocka

Szilvalekváros morzsakocka
Szilvalekváros morzsakocka
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy két évvel ezelőtti Nők Lapjában megjelent recept alapján készítettem ezt a finom sütit.

hozzávalók / 4 adag

Az omlós tésztához

A morzsához

A tetejére

ajánlat

A cukormennyiségeket felére csökkentve adagoltam. Persze ez függ attól is, milyen édes a szilvalekvár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tésztához az apróra felkockázott  vajat/ margarint és a lisztet egy tálban elmorzsoljuk, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót, tojássárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük.
  2. A morzsához a vajat/ margarint tűzhelyen felolvasztjuk. A lisztet és a porcukrot összekeverjük, hozzáöntjük a vajat/ margarint, majd morzsává dolgozzuk. Szintén hűtőben pihentetjük.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25 x 30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük. A fahéjat eldolgozzuzk a szilvalekvárban.
  4. A tésztát tepsi méretű lappá nyújtjuk, tetejét meghintjük fátyolnyi liszttel. A lekvárral megkenjük, először az apróra vágott dióval, majd a tésztamorzsával sűrűn beszórjuk.
  5. Enyhe pirulásuig sütjük 180 fokos sütőben (kb. 25-30 percig).

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 176
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros morzsás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1514
finomliszt 24 dkg
vaj 16 dkg
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
vaj 12.5 dkg
finomliszt 20 dkg
porcukor 20 dkg
fahéj 1 kk
szilvalekvár 30 dkg
dió 10 dkg
porcukor 1 ek