r
Nosalty Logó

Szilvás-mákos morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen)
Szilvás-mákos morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 4157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Összesen 283 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 832 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 4157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd 3 ek vizet adunk hozzá és a kisebb kockákra vágott hideg vajat. Robotgép segítségével később kézzel összedolgozzuk. Morzsás állagot fogunk kapni.
  2. Ezután a tészta 2/3 részét egy kivajazott kapcsos formába nyomkodjuk. Ezt, illetve a maradékot 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a szilvát mossuk, kimagozzuk, felezzük és egyik oldalán bevágjuk
  3. A sütőt 180 fokra melegítjük. Ha letelt az 1 óra pihentetés, kivesszük a tésztákat a hűtőből. A szilvákat a tepsibe pakoljuk. Tetejét megszórjuk a barna cukorral, majd a visszamaradt 1/3 rész tésztát a tetejére morzsoljuk. Sütőben 20 percig, a legalsó rácson sütjük, majd a középsőn további 25 percig.
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1504
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-mákos morzsás süti
Kovács Dana Gabriella (Danadi's Kitchen) 27 recept

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek