r
Nosalty Logó

Koreai kimchipörkölt - Kimchi jiggae

csakegygourmet
Koreai kimchipörkölt - Kimchi jiggae
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alaplé

Pörkölt-alap

Köret

722
Kalória
29.7g
Fehérje
101.7g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
642.1g
Víz
70.3g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Pörkölt-alap

Köret

Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Pörkölt-alap

Köret

Összesen 2886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alaplé

Pörkölt-alap

Köret

Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    642.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9599.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    6590 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2568.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5247 micro
Összesen 2886 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Alaplé

  1. Tegyük oda 20 percet főzni a hozzávalókat. A kis szárított szardelláknak távolítsuk el a fejét és a fekete bélszakaszukat, mert különben megkeseríti az ételt. (A kelp miután megfőtt, elfogyasztható szezámolajon megpirítva fokhagymával, mézzel, szezámmaggal tálalva.)

Pörkölt-alap

  1. Vajon/kókuszolajon pirítsuk meg a kimchit, majd adjuk hozzá a sertéshúst, vöröshagymát. Az ízélményért adjunk hozzá szezámolajat is.
  2. Jöhet az alaplé a cukorral, paprika fűszerekkel.
  3. Miután a hús megpuhult, vágjuk rá mindennek a tetejébe a tofut, s fedővel lefedve pároljuk még további 10 percet. Miután elzártuk a gázt, helyezzük a kész ételre a felvágott zöldhagymát.

Köret

  1. 200 g fehér hosszú szemű rizsre számoljunk 370 ml vizet, s minden további 200 g-ra 250 ml-t. Fedő alatt alacsony lángon főzzük 7-10 percig, majd lehúzva a gázról fedővel hagyjuk megpuhulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Erdélyi ízeket ismerő száj hamar megszereti ezt a fajta savanyított káposztás ételt. Figyelem! A recept koreai savanyú káposztát igényel (kimchi), nem a mi savanyú káposztánkat, illetve nori lap nem jó, hanem egy speciális alaplének való (kelp) tengeri algára van szükség.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek