r
Nosalty Logó

Marhahús sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Marhahús sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Összesen 1447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Összesen 86 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 361 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    2779 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6223 micro
Összesen 1447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A pácohoz a hozzávalókat összekeverjük
  2. A húst vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk.
  3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
  4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük.
  5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát.
  6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük.
  7. Most a cukorborsó, agomba és a bambuszrügykövetkezik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is.
  8. Hozzáadjuk a marhahúst, az osztrigaszószt és sóval ízesítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 22526
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem mindig egyszerű a cukorborsó beszerzése, nekem most sem sikerült. Mélyhűtött wok zöldséggel helyettesítettem, kiszedegettem belőle a borsót és egy kevés bébikukoricát is. Risztésztával tálaltam, amit egy kevés szójaszósszal meglocsoltam. 2 éves fiamnál nagy sikere volt.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

a brokkolit a fél perc forralás után érdemes rögtön jéghideg vízzel leöblíteni. ezt blansírozásnak hívják, és ezáltal a gyönyör? mélyzöld színe a zöldségnek meg?rz?dik. amúgy jó recept :)

Hozzávalók

A hús pácolásához

A sült zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.