r
Nosalty Logó

Koreai hínárchips

Gerzsenyi Flóra
Koreai hínárchips
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hínárchips

Tonhalsaláta

292
Kalória
16.5g
Fehérje
20.5g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
144.3g
Víz
8.2g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hínárchips

Tonhalsaláta

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hínárchips

Tonhalsaláta

Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hínárchips

Tonhalsaláta

Összesen 81 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    2671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    577.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    431 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4564 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

Hínárchips

  1. A fűszerkeverékhez keverjük össze a fokhagymaport, a füstölt pirospaprikát, a cayenne borsot, a sót, a citromsavat és a cukort. Tegyük félre tálalásig.
  2. Egy tiszta munkafelületre terítsünk ki egy norilapot, a durva oldalával felfelé.
  3. A rizspapírt vizes ecsettel kenjünk át, amíg enyhén nedves nem lesz, majd gyorsan helyezzük a hínárlapra. Nyomkodjuk le a rizspapírt, amíg jól rá nem tapad a hínárlapra.
  4. Tegyük át egy rácsra száradni, amíg a többi darabot is összeragasztjuk. Szárítsuk addig, amíg a rizspapír már nem ragad tapintásra. Ez eltart egy ideig, hajszárítóval gyorsabban megszáríthatjuk őket.
  5. Egy tiszta konyhai ollóval vágjuk a lapokat egyenlő méretű rusztikus darabokra.
  6. Egy serpenyőben, közepes lángon melegítsük fel a napraforgóolajat. Óvatosan helyezzük bele a darabokat, a rizspapírral lefelé. Kb 6-7 másodperc alatt buborékosak, ropogósak és fehérek lesznek, nagyon enyhe világosbarna árnyalattal. Ne süssük túl, különben égett ízük lesz.
  7. Tegyük át a chipseket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön (különben a chipsek eláznának).
  8. Ízlés szerint hintsük meg a fűszerkeverékkel és halmozzunk rájuk a tonhalsalátából. Végül szórjuk meg szezámmaggal és snidlinggel.

Tonhalsaláta

  1. Minden alapanyagot keverjünk össze és hűtőben hagyjuk állni felhasználásig. Ízlés szerint fűszerezhetjük és variálhatjuk a hozzávalókat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 1 perc

A koreai hínárchips, más néven Gim Bugak, egy függőséget okozó, sós, ropogós, egyszerű snack, amely olajban sült hínárból és rizspapírból készül. A Dél-Koreában népszerű és sokak által kedvelt finomságtól megőrült a Tik-Tok népe is! Ti is könnyen elkészíthetitek otthon, a bolti chipsek árának töredékéért.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...