r
Nosalty Logó

Buffalo karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Happygirlkitchen
Buffalo karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    837 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Buffalo karfiol

Mártogatós

Elkészítés

Buffalo karfiol

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a paprikát, a lisztet, a római köményt, a fokhagymát vagy port, adjuk hozzá a sót, majd öntsük hozzá a kefirt vagy az írót. Keverjük át alaposan, így egy sűrű masszát kapunk, ami kicsit folyós. Ha nagyon folyós pici lisztet, ha nagyon sűrű pici kefirt keverjünk még hozzá. A karfiol rózsáit tegyük bele a masszába és alaposan forgassuk meg benne.
  2. Egy sütőpapírt helyezzünk egy tepsire és a mázas karfiol rózsákat szedjük a tepsire. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük meg, amíg megpuhul a karfiol és egy picit a szélei ropogósra sülnek.
  3. A juharszirupot a vajjal egy kis lábasban melegítsük fel, adjunk hozzá chiliszószt (elhagyható), majd sütés közben kenjük meg a karfiolokat ezzel a mázzal és süssük készre.
  4. Az uborkát vágjuk fel hozzá.

Mártogatós

  1. Közben készítsük el a mártogatóst! A joghurthoz a majonézt és a petrezselymet hozzáadjuk és összekeverjük. Pici sót tehetünk bele, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6782
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Buffalo karfiol
Happygirlkitchen 57 recept

Hozzávalók

Buffalo karfiol

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek