Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyás vörösborral

Gulyás vörösborral
Gulyás vörösborral
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban, Rottenburg an der Laaber városában töltöttem egy hetet egy háziorvosnál gyakorlaton, ahol már az első nap elszóltam magam, hogy nagyon szeretek főzni, csak sajnos Németországban kevés lehetőségem van rá, és nagyon hiányzik. Másnap a doktor úr megkérdezte, hogy főznék-e egyik este neki és a családjának valami igazi magyar vacsorát. Boldogan mondtam igent, bár később zavarban voltam, nem tudtam eldönteni, hogy mit is készítsek. Végül anyukámmal való konzultáció után a gulyás mellett döntöttem, úgy ahogy én csinálom, vörösborral és zöldségek nélkül. A doktor úr felesége és gyermekei voltak a kuktáim, a tálalásra pedig befutott a nagyi is, akinél azon a héten laktam. Bár a németek is szoktak gulyást főzni, ők máshogy készítik, így tudtam nekik valami újat mutatni szerencsére. Az összes étel elfogyott, osztatlan sikert aratott a gulyás, a doktor úr másnap még a nővéreknek is elújságolta a praxisban, hogy milyen jót ettek előző este. Azt hiszem, életem legjobb gulyását sikerült ott elkészítenem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot, a burgonyát, a hagymát, a fokhagymát és a paprikát felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és villával összetörjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a sertéshúst, és kavargatva addig sütjük, míg a kérge fehér lesz.
  4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd a tűzre visszatéve rápirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bő két ujjal ellepje.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  6. Amikor már majdnem megfőtt a hús, hozzáadjuk a burgonyát, közben hagyjuk a vizet kicsit elforrni, hogy sűrű legyen az étel.
  7. Ha a burgonya is megfőtt, hozzáöntünk 2 dl vörösbort, és még forraljuk pár percig. A maradék 1 dl vörösbort is hozzáadjuk, és levesszük a tűzről.
  8. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kdnoncso

Mióta szakács: 2011.10.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésgulyás, sűrű gulyásleves vörösborosan, vörösboros sertésgulyás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

645
sertéscomb 400 g
burgonya 500 g
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
köménymag 1 ek
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
száraz vörösbor 3 dl
sűrített paradicsom 70 g
kenyér 4 szelet
tejföl 150 g