r
Nosalty Logó

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 338 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    5705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    3357 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A megtisztított sárga- és fehérrépát ugyanígy készítjük el. Felaprózzuk a petrezselymet, nem túl finomra. Az újhagyma zöldjét karikákra vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, és ebben állandó kevergetés közben előbb a répákat, majd kis idő múltán a burgonyakockákat "karamellizáljuk". Közben beleszórjuk a köménymagokat is. Legvégén jön az újhagyma.
  3. Ca. 1 liter vízzel felöntjük az egészet, hozzáadjuk az ételizésítőt, a babért, 1/4 paprikát, ugyanennyi érett paradicsomot, a petrezselyem felét, ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és gyöngyöztetve készre főzzük. A virslit röviddel az elkészülés előtt főzzük bele.
  4. A lisztet és a tejfölt kikeverjük, adunk hozza egy-két ek. levest. A behabart levest felforraljuk, pár percig kevergetjük.
  5. A petrezselyem másik felével megszórjuk, és újhagymakarikákkal díszítjük találáskor.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2533
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
Marti48 317 recept

Minden idényzöldség nagy kedvenc. Egyik vezető szerepet az újkrumpli játssza. Sajnos nagyon gyorsan megkeményedik a héja, ekkor kerül sorra a leves. Az íze viszont marad - és ez igen-nagyon finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek