Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel

Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
Könnyű újburgonyaleves füstölt virslivel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden idényzöldség nagy kedvenc. Egyik vezető szerepet az újkrumpli játssza. Sajnos nagyon gyorsan megkeményedik a héja, ekkor kerül sorra a leves. Az íze viszont marad - és ez igen-nagyon finom! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A megtisztított sárga- és fehérrépát ugyanígy készítjük el. Felaprózzuk a petrezselymet, nem túl finomra. Az újhagyma zöldjét karikákra vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, és ebben állandó kevergetés közben előbb a répákat, majd kis idő múltán a burgonyakockákat "karamellizáljuk". Közben beleszórjuk a köménymagokat is. Legvégén jön az újhagyma.
  3. Ca. 1 liter vízzel felöntjük az egészet, hozzáadjuk az ételizésítőt, a babért, 1/4 paprikát, ugyanennyi érett paradicsomot, a petrezselyem felét, ízlés szerint sózzuk. Felforraljuk, majd redukáljuk a hőmérsékletet, és gyöngyöztetve készre főzzük. A virslit röviddel az elkészülés előtt főzzük bele.
  4. A lisztet és a tejfölt kikeverjük, adunk hozza egy-két ek. levest. A behabart levest felforraljuk, pár percig kevergetjük.
  5. A petrezselyem másik felével megszórjuk, és újhagymakarikákkal díszítjük találáskor.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis újkrumplileves, újkrumplileves virslivel, krumplileves gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-08-07 15:53

Kedves Andi!

Nagyon szepen köszönöm a visszajelzesedet! Mindig örömmel Tölt el, ha izlett a receptem - igy termeszetesen most is. En szivesen hasznalok libazsirt (ellentetben a tevhittel, hasonloan a mangalicazsirhoz, nem koleszterinbomba). Otthon mindig veszek friss hajat, amit kiolvasztva garantaltan tiszta, friss zsirt Kapok. Baromfietelekhez különösen finom. Persze e mellett vajjal, mangalicazsirral, olivaolajjal keszülnek az eteleim.

Viszont kivanok szep napot - üdvözlettel:
Marti

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2015-08-07 15:42

Kedves Márti!
A mai ebédnél a te levesedet főztem meg. Nagyon jó választás volt. A krumpli levest én mindig más képen főztem-főzöm. Így igazi újdonság volt. Mivel nincs itthon liba zsírom (nem szoktam használni), ezért olajat használtam. Így is nagyon klassz lett. Elhatároztam, hogy veszek libazsírt és újra el fogom készíteni. A maradék felhasználásához pedig biztosan találok majd recepteket, vagy kenyérre kenve megesszük. Köszönöm a receptet, további szép napot! Andi

337
újkrumpli 50 dkg
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
libazsír 0.25 ek
tejföl 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
köménymag 1 késhegynyi
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 0 ízlés szerint
újhagyma 1 közepes db
füstölt virsli 15 dkg
paprika 0.25 db
paradicsom 0.25 kis db
0 ízlés szerint
víz 1 l