r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
PpetraA
Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    481.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 5759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este megmossuk a kacsacombokat. Két marék sóval alaposan bedörzsöljük a combokat, majd műanyag dobozba helyezzük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Reggel lemossuk a sót a combokról, és bőrös oldalukkal lefelé egy akkora serpenyőbe tesszük őket, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett. A fokhagymát megpucoljuk és a kakukkfűágakkal együtt a serpenyőbe dobjuk. A combok alá öntjük a fehérbort, a vizet és a 2 evőkanál kacsazsírt.
  3. A serpenyő alatt magasra állítjuk lángot, és hagyjuk, hogy felforrjon, elpárologjon a fehérborból az alkohol, majd takarékra vesszük a lángot, és lefedjük a serpenyőt alufóliával. Hagyjuk, hogy a combok 2-2,5 óra alatt puhára párolódjanak a saját zsírjukban.
  4. Amíg a kacsacombok párolódnak, elkészítjük a köretet. A millefeuille kréméhez összekeverjük a rokfortot és krémsajtot egy tálban, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a kacsa már majdnem jó, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, a körtéket vékonyan (kb. 4-5 mm vastagra) felszeleteljük. A körteszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket mézzel. A diót durvára törjük, és megszórjuk vele a körteszeleteket. A körteszeleteket 5-7 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk őket kicsit hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki!
  5. Amikor a combok már teljesen megpuhultak, áttesszük őket egy tepsibe (bőrös oldalukkal felfelé) a fokhagymagerezdekkel együtt, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. Kezdhetünk tálalni. A sajtkrémet egy habzsákba töltjük. Egy tányérra helyezünk három körteszeletet, a szeletekre apró habcsókokat nyomunk, majd mindegyik tetejére ráhelyezünk egy másik körteszeletet. Végül a kacsacombokat is a tányérokra rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2871
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
PpetraA 4 recept

Az egyik kedvenc süteményem a millefeuille. Mivel a körte és a kéksajt párosa szerintem kiváló, ezért arra gondoltam, hogy kombinálom a kedvenc süteményemet és ezeket a hozzávalókat. Így született meg a körtés-rokfortos millifeuille, ami remek kísérője lett a konfitált kacsacombnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...