Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el

Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
Konfitált kacsacomb körtés-rokfortos millefeuille-el
140 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc süteményem a millefeuille. Mivel a körte és a kéksajt párosa szerintem kiváló, ezért arra gondoltam, hogy kombinálom a kedvenc süteményemet és ezeket a hozzávalókat. Így született meg a körtés-rokfortos millifeuille, ami remek kísérője lett a konfitált kacsacombnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este megmossuk a kacsacombokat. Két marék sóval alaposan bedörzsöljük a combokat, majd műanyag dobozba helyezzük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Reggel lemossuk a sót a combokról, és bőrös oldalukkal lefelé egy akkora serpenyőbe tesszük őket, amelyben kényelmesen elférnek egymás mellett. A fokhagymát megpucoljuk és a kakukkfűágakkal együtt a serpenyőbe dobjuk. A combok alá öntjük a fehérbort, a vizet és a 2 evőkanál kacsazsírt.
  3. A serpenyő alatt magasra állítjuk lángot, és hagyjuk, hogy felforrjon, elpárologjon a fehérborból az alkohol, majd takarékra vesszük a lángot, és lefedjük a serpenyőt alufóliával. Hagyjuk, hogy a combok 2-2,5 óra alatt puhára párolódjanak a saját zsírjukban.
  4. Amíg a kacsacombok párolódnak, elkészítjük a köretet. A millefeuille kréméhez összekeverjük a rokfortot és krémsajtot egy tálban, majd a hűtőbe tesszük. Amikor a kacsa már majdnem jó, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Amíg a sütő melegszik, a körtéket vékonyan (kb. 4-5 mm vastagra) felszeleteljük. A körteszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük őket mézzel. A diót durvára törjük, és megszórjuk vele a körteszeleteket. A körteszeleteket 5-7 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk őket kicsit hűlni. A sütőt nem kapcsoljuk ki!
  5. Amikor a combok már teljesen megpuhultak, áttesszük őket egy tepsibe (bőrös oldalukkal felfelé) a fokhagymagerezdekkel együtt, és 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. Kezdhetünk tálalni. A sajtkrémet egy habzsákba töltjük. Egy tányérra helyezünk három körteszeletet, a szeletekre apró habcsókokat nyomunk, majd mindegyik tetejére ráhelyezünk egy másik körteszeletet. Végül a kacsacombokat is a tányérokra rakjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 344
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PpetraA

Mióta szakács: 2014.08.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás kacsacombok, fűszeres kacsasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1506
kacsacomb 4 db
fokhagyma 1 fej
kakukkfű 10 szál
fehérbor 0.5 dl
kacsazsír 2 ek
víz 0.5 dl
körte 4 nagy db
dió 10 dkg
méz 1 ek
kéksajt 10 dkg
krémsajt 20 dkg
0 ízlés szerint