r
Nosalty Logó

Kacsasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1097 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4383 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4383 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringlevéllel (az ágról tépkedjük le a leveleket) és az összemorzsolt babérlevéllel. A bepácolt húst éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a húsokról a pác nagy részét töröljük le, majdhelyezzük egy magasabb falú tepsibe, és annyi zsírt tegyünk rá, hogy ellepje a húst.
  3. A kacsát 6 óra alatt, 110 °C fokos sütőben alsó-felső sütési módon süssük puhára. Sütés közben nem kell lefedni a kacsát.Ha nagyon sok a zsír a tetején, akkor merjük le róla, annyi maradjon, hogy a húst ellepje.
  4. Félidőben a kacsát fordítsuk meg.
  5. A sütés utolsó fél órájában a zsír nagy részét merjük le, és 180-200 °C-on pirítsuk, amíg a kacsa szép piros nem lesz.
  6. Tálalás előtt a húst csepegtessük le.
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 92466
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 10.

Ajánló

káposztás tészta

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hús a hosszú ideig tartó sütéstől nagyon puha és omlós lesz. A kacsát drKardossal készítettem. Nagyon finom volt, csak idő kell hozzá. Mellet is sütöttem, az is jól átsült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek