Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsacomb grillezett vargányával és áfonyaszósszal

Kacsacomb grillezett vargányával és áfonyaszósszal
Kacsacomb grillezett vargányával és áfonyaszósszal
135 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kacsacomb remekül harmonizál erdei gombákkal és bogyós gyümölcsökkel. Ha nincs vargányaszezon, akkor helyettesítsük Portobello gombával! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben mindkét oldalát rövid ideig megforgatjuk, a felesleges zsírt leöntjük.
  2. A combokat tepsibe helyezzük, közé tesszük a négybe vágott hagymákat, a hámozatlan almákat, és rászórjuk a nagyobb darabokra tépett rozmaringot. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A kacsa elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy ha kicsit zsírosabbak a combok, akkor időközönként kanalazzuk le a zsírt, mert nem tudjuk szép ropogósra sütni. A sütési idő kb. 1,5-2 óra.
  3. A vargányagombákat vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben pici olajon oldalanként 2-2 percig grillezzük.
  4. A fagyasztott áfonyát egy kisebb edényben 2-3 evőkanál cukorral és egy pici vízzel 10-15 perc alatt összefőzzük. Az áfonyát helyettesíthetjük ribizlivel is.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 856
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, vargányás kacsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1161
vargánya gomba 500 g
kacsacomb 5 közepes db
rozmaring 3 szál
vöröshagyma 2 közepes db
alma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösáfonya 500 g
cukor 10 dkg