Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolónia tészta

Kolónia tészta
Kolónia tészta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az eredménye, ha a látszólag egymáshoz nem illő alapanyagokat megfelelő ízesítéssel összeadod, azaz "semmiből valamit" főzöl.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta vizét felforraljuk, közben a gombát  alaposan megmossuk és felszeleteljük. A megtisztított petrezselymet apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és félbevágjuk.
  2. A forrásban levő vízbe tegyük bele a kagylótésztát.
  3. Amíg fő a tészta, egy edényben felhevítjük az olívaolajat, és a fokhagymagerezdeket világosra sütjük benne. Ha megsült, vegyük ki az olajból nincs többet rá szükség.
  4. A rákot beletesszük az olajba és megkavarjuk, a gombát és a petrezselyemleveleket is hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Az egészet még 5 percig főzzük. Az al dente-re főtt tésztát hozzáadjuk a szaftos rákhoz és melegen tálaljuk reszelt parmezán sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 016
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

garnélás tészta gombával, garnélás-gombás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
garnéla 250 g
kagylótészta 250 g
shiitake gomba 15 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 20 dkg