r
Nosalty Logó

Kolbászos-húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nadika
Kolbászos-húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 1196 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 4784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1196 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9322.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    3348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 4784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1766 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A kolbászt felszeljük, és megpirítjuk kicsit. Egy kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a darált húst, és azt is készre pirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd ízlés szerint fűszerezzük, egyszer összeforraljuk, majd elzárjuk, hagyjuk hűlni.
  2. Egy műanyag tálba langyos vizet engedünk, és beáztatjuk a lasagne tésztát.
  3. A besamel mártáshoz felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk vele, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
  4. Egy tepsi aljára teszünk egy sor tésztát, szószt, mártást, így rétegezzük egészen addig, míg el nem fogy. (Nekem 4 sor tészta lett.) A tetejére tészta kerüljön, rá a maradék besamel mártás, majd a reszelt sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4445
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes legalább 10-15 percig áztatni a tésztát, hogy ne legyen túl kemény sütés után!

Hozzávalók

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk