r
Nosalty Logó

Sonkás-spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 712 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    8985 micro
Összesen 712 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3481.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    714 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    17970 micro
Összesen 1422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1276 micro
  • Lut-zea
    1851 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a spenótot megmossuk.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, rászórjuk a sonkát, és mikor az nagyjából megpirult, rászórjuk a spenótot. Fűszerezzük, mikor már összeesik, felöntjük tejszínnel és tejjel. Hagyjuk felforrni, és egy kicsit besűrűsödni a levet.
  3. Egy tálat kikenünk olajjal, leteszünk egy réteg tésztát. Arra jön a spenótos keverék, majd megint tészta, addig rétegezzük, míg van minden. Legfelülre szósz kerüljön, és arra reszelt sajt.
  4. Előmelegített sütőben max. 30 perc alatt átsül.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8018
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos lasagnét már csináltam, most kicsit megbolondítottam sonkával. Finom lett! Friss bébispenótból a legfinomabb, ami pont most hajt nálam a kertben... :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Látványos és finomságos, köszönöm a receptet. :)

jonny72

Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

divica

Nagyon finom lett. Friss spenót helyett fagyasztottal készítettem, és maradék húsvéti sonka kockákkal. 1 cs (fél kg) tésztához mindenb?l dupla kellett. 7 embernek b?ven elég lett. Mindenki szerette, még az is, aki el?ször evett lasagnét. :)

Törölt felhasználó

Örülök neki, hogy sikert aratott ilyen széles körben :) Én is nagyon szeretem, most kedvet is kaptam hozzá, hogy újra elkészítsem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek