
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 dkg kolbász
-
1 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
175 g tejföl
-
kapor ízlés szerint
-
4 dl napraforgó olaj
2286
Kalória
29.4g
Fehérje
61.8g
Szénhidrátok
216.8g
Zsír
249.1g
Víz
172.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
4.9g
Cukor
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
2286
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
4573
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 216.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1811.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 1058 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 249.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
2286
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 433.5 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3622.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 2116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 498.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 141 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
4573
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
354
kcal
Elkészítés
- A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük.
- 2 gerezd fokhagymát nyomunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és 1 tojást ütünk bele.
- Hozzákeverjük a lisztet, 3 ek tejfölt, majd beledaraboljuk a kolbászt.
- Sajtot reszelhetünk a tésztához.
- Serpenyőben, olajban aranybarnára sütjük.
- A maradék tejfölbe darabolunk 2 gerezd fokhagymát, és tetszőleges mennyiségű kaprot szórunk hozzá.
- A cicegét a szósszal megkenve vagy mellé tálalva kínálhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 5 perc
Avagy tócsni, lapcsánka, krumpliprósza... Gyorsan elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető. Akár köretnek, akár önmagában, akár bundának fogyasztható. Én egy kis hazai-csabai kolbásszal bolondítottam meg. És nem akármilyen kolbásszal, hanem saját kézzel gyúrt, töltött, otthonom illatát őrző finomsággal.