Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos cicege kapros tejföllel

Kolbászos cicege kapros tejföllel
Kolbászos cicege kapros tejföllel
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy tócsni, lapcsánka, krumpliprósza... Gyorsan elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető. Akár köretnek, akár önmagában, akár bundának fogyasztható. Én egy kis hazai-csabai kolbásszal bolondítottam meg. És nem akármilyen kolbásszal, hanem saját kézzel gyúrt, töltött, otthonom illatát őrző finomsággal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük.
  2. 2 gerezd fokhagymát nyomunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és 1 tojást ütünk bele.
  3. Hozzákeverjük a lisztet, 3 ek tejfölt, majd beledaraboljuk a kolbászt.
  4. Sajtot reszelhetünk a tésztához.
  5. Serpenyőben, olajban aranybarnára sütjük.
  6. A maradék tejfölbe darabolunk 2 gerezd fokhagymát, és tetszőleges mennyiségű kaprot szórunk hozzá.
  7. A cicegét a szósszal megkenve vagy mellé tálalva kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 31 440
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 220
elkészítve: 23/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos tócsni, tejfölös lapcsánka kolbásszal, tárkonyos tejföllel locsolt krumpliprósza

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mókus0629
Mókus0629 Fri, 2014-09-05 09:53

Üdv Mindenkinek!
Én úgy szoktam "bolondítani", hogy sütnivaló kolbászt kibontom a bőréből, és azt keverem bele a sajttal meg a többivel - és úgy sütöm ki!

Kenny
Kenny / Kenny Fri, 2013-02-01 09:37

Tegnap elkészítettem, sikere volt. A receptet "vakon követve" készült, szerintem hibátlan. A kapros tejfölt nem ér kihagyni, rengeteget ad az ízvilághoz!

Köszönjük!

Kenny

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-01-13 15:19

Kedves "Illatok a konyh..."!
Most bukkantam a receptedre, máris elmentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni.
Krumpliból szoktam készíteni hasonlót, nálunk a családban krumplifasírt a neve, legalábbis
Szegeden így hívták.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Gaben76
Gaben76 Sun, 2012-12-23 15:52

Nálunk sajnos csak a Tesco-s nejlonzacskós kolbász illatát őrizte tegnap este, viszont igy is nagyon finom volt. Megismétljük, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket: Gaben.

nannooo
nannooo Tue, 2012-09-25 17:14

Én egy kis paprikás szalámit raktam bele de így is megtette a hatását, abszolút befutó lett. A férjem személyesen vette bele a családi recepttárba!Köszönjük!

keller teri
Mucus / keller teri Sat, 2012-06-30 10:36

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad!! "Otthonom illatát őrző"-nincs is ennél finomabb!!
Mi is szoktunk készíteni, egy régről kapott csabai recept szerint- hát, hogy az-e nem tudom, de finom!

2282
burgonya 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
kolbász 10 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
kapor 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
napraforgó olaj 4 dl