Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös céklás és zelleres latkesz

Sütőtökös céklás és zelleres latkesz
Sütőtökös céklás és zelleres latkesz
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Chájá férje, rav Klauzáler szokta készíteni, szóval kedves urak, nincsen kibúvó, gyors, finom vacsorát tudnak készíteni a családnak. (Én azt külön szeretem a latkeszben, hogy az egész család részt vehet a készítésben, szerintem nincs olyan gyerek, aki ne élvezné a különböző színű sűrű tészták kézzel való „összemancsolását”, csak az olajban sütésnél kell vigyázni.)

hozzávalók / 4 adag

Sütőtökös latkesz

Fűszeres céklás latkesz

Zelleres latkesz, dióval

ajánlat

A céklás változatba egy evőkanál zatart, a Közel-Kelet egyik kedvelt fűszerkeveréke, is szoktunk tenni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Sütőtökös latkesz

  1. A tököt egy tálba reszeljük, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit állni. Kb. 5 perc múlva kinyomkodjuk a levét.
  2. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, és hozzáreszeljük, majd összekeverjük annyi sütőporos liszttel, amennyivel palacsintatészta sűrűségű masszát kapunk, hozzáadjuk a tojást, végül ízesítjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk. Én két evőkanállal szoktam kis fánkokat készíteni, de van aki jobban szereti a lapos változatot. Szóval tetszőleges formában, mindkét felét pirosra sütjük. Fűszeres tejföllel, sajtszósszal nagyon finom.

Fűszeres céklás latkesz

  1. Az eljárás itt is változatlan, tisztítunk , reszelünk, keverünk, ízesítünk, kisütjük. Ha van otthon, egy kis nigellával (fekete szezámmag) szoktam a tejfölt díszíteni, de nagyon szeretek egy nagy csokor durvára vágott petrezselymet is a tejfölbe keverni, vagy fokhagymát vagy tormát.

Zelleres latkesz, dióval

  1. Az eljárás itt is változatlan, tisztítunk , reszelünk, keverünk, ízesítünk, kisütjük. Kisütés után egy kis kéksajttal és apróra vágott újhagymával szoktam tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 711
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kóser de Finom

Mióta szakács: 2013.11.29.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: zsidó
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplilángos, lapcsánka, burgonyás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Wed, 2013-12-25 17:27

Megcsináltam a diós, zelleres változatot és ajánlom mindenkinek. A durvára vágott petrezselyemmel ízesített tejföl tökéletes hozzá. Kiváló lehet önálló fogásként is, de nekem bevált köretnek a finom, de unalmas szokásos helyett.

delfin21
delfin21 Tue, 2013-12-03 11:58

Szia !
A sütőtökös verzió hozzávalóinál írtad a 15 dkg sajtot, de az elkészítésnél nem látom, hogy hova kerül ? Lereszelve a többihez vagy a mártáshoz kell majd ?

674
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
sütőtök 30 dkg
sajt 15 dkg
tojás 2 db
finomliszt 5 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cékla 2 kis db
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
római kömény 1.5 kávéskanál
zeller 1 kis db
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
dió 2 marék
tojás 2 db
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint