Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni 7. (tojás nélkül)

Tócsni 7. (tojás nélkül)
Tócsni 7. (tojás nélkül)
22 perc / előkészület: 7 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádott családi recept, édesapám csinálta mindig, mikor kirándulni mentünk. Finom és jó nasi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek is tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a burgonyát és állni hagyjuk, míg valamennyi levet nem enged.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
  3. Kis pacsnikat készítünk belőle és bő, forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 50 723
elküldve: 2
receptkönyvben: 236
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpli lepény, lepény reszelt krumpliból, hamis fasírt, burgonyafasírt, tócsi, lapcsánka, prósza, burgonyafánk, cicege, gánica, placki, bramborák, görhöny

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kreativitás
kreativitás Wed, 2014-02-26 09:02

Mivel nálunk senki sem szereti,ha nagyon zsíros,vagy olajos az étel ezért én a következő módon készítem: Ahány személyre készül annyi közepes krumplit számolok,egy fej hagymát,megdinsztelem egy kevés apró kockára vágott szalonna vagy bacon szalonnán.Fűszerezem foghagymával,majoránnával,és botmixerrel pépet készítek belőle,a meghámozott krumplihoz keverem ,sózom ,borsozom egy két tojást ütök bele és annyi lisztet adok hozzá,hogy közepes sűrű állagú legyen.Két palacsinta sütőt használok,az egyikbe elősütöm a másikba átfordítom,mert könnyen elszakad,ha késsel próbálom átfordítani,no meg így a sütési idő is lerövidül.Nagyon finom tejföllel,de nálunk ünnepi asztalra is szokott kerülni gyrosszal megtöltve és foghagymás ,joghurtos öntettel tálalva.

492
burgonya 3 db
finomliszt 4 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl