Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos tócsni

Darált húsos tócsni
Darált húsos tócsni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban krumplifőzeléket készítettem. Megkérdeztem a páromat, mi legyen rá a feltét, ő azt felelte tócsni.

De drágám, krumplifőzelékhez tócsni???

Elég régen ettünk tócsnit, én is vágytam már rá, de a főzelékhez a fasírt "illik".  

Aztán gondoltam egyet, legyen úgy, mint a Mátyás király meséjében, fasírt is meg nem is, tócsni is meg nem is.:) Ezért adtam neki a Mátyás tócsni nevet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit a nagylyukú reszelőn lereszeljük, és belerakjuk a sót, kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Belekeverjük a húst, a lereszelt fokhagymát, tojást, fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet, szódabikarbónát.
  3. Zsemlemorzsát a végén tesszük bele, a mennyiség attól függ, hogy a krumpli mennyi levet eresztett, először csak 1 kanállal érdemes belerakni, ha nagyon lágy a massza, akkor mehet a második kanállal is.
  4. Forró olajban kisütjük, kicsit lassabban, mint a tócsnit, mivel hús is van benne /én evőkanállal szoktam kiadagolni, mikor belerakom az olajba, kicsit ellapítom/.
  5. Tejföllel meglocsolva vagy főzelékhez feltétnek is kiváló.

Jó étvágyat! :)

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 27 195
elküldve: 10
receptkönyvben: 353
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

szűcs marianna

Mióta szakács: 2012.07.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mátyás tócsni, húsos tócsni, lapcsánka darált hússal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manoka89
manoka89 Sun, 2014-03-16 14:47

Kedves Marianna! Nem vagyok kezdő a lapcsánkasütésben, de ez nekem nem sikerült. Folyamatosan darabokra hullott, holott mindent a recept szerint csináltam. Isteni íze van, de zavaró, hogy egy 24 cm-es serpenyő méretű lapcsánkát már nem lehetett megcsinálni, sőt, ennek a felét sem. Egyébként én brokkolival szeretem a legjobban elkészíteni.

marianna9
szűcs marianna / marianna9 Mon, 2014-05-19 09:04

Kedves Manoka89 ! Nekem még nem eset szét ,elvileg a tojásnak össze kellene fognia , de ez a recept eléggé alapanyag függő ,függ a krumplitól és a hústól is ,kiszámíthatatlan ,hogy mennyire "vizesek" azért írtam a receptbe ,hogy próba sütést kell végezni, utána még lehet rajta finomítani.Én csak egy evőkanálnyi masszát szokatam tenni a serpenyőbe, azt egy kicsit ellapítom és csak ilyen kis tenyérnyi tócsnik vannak bebőle. Brokkolival még nem próbálatm, úgy is biztos finom lehet, erre mondják "Ahány ház ,annyi szokás" .... De gomdolom azért nem vette el a kedved a lapcsánka/tócsni sütéstől:)További jó sütést főzést kívánok :)
üdv,
Marianna

manoka89
manoka89 Mon, 2014-05-19 11:31

Jaj nem, dehogy vette el a kedvem, annyi volt a gond csupán, hogy édesapám nem szereti az ilyen kisméretű lapcsánkát. Ő úgy van vele, amekkora a serpenyő, akkora legyen a lapcsánka :) De mivel elnyerte a család tetszését a recept, egyértelmű, hogy visszatérő vendég lesz a konyhaasztalon :) Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a receptet. :) Üdv: Katuska.

gizusmama
gizusmama / gizusmama Sat, 2013-05-04 10:01

Sziasztok!!
Olvasom a sok finom tócsni receptet,kedvet is kaptam, vacsorára ez lesz.
Én már padlizsánból is készítettem s nagyon bejött a családnak. Próbáljátok ki. :))))
Itt nem szerepel e receptem, Serpenyő.hu oldalon vannak receptjeim Sántakutya néven.
Üdv. Nektek !! :))))

marianna9
szűcs marianna / marianna9 Sun, 2013-02-03 19:58

Kedves Incy !

Örülök ,hogy tetszik a recept ,kérlek ha lesz időd írd meg, hogy anyukád mit szólt hozzá.
üdv.
Marianna

marianna9
szűcs marianna / marianna9 Sun, 2013-02-03 19:57

Kedves Adél !

Örülök,hogy tetszik a recept :)
Érdemes kipróbálni , nálunk nagy sikere volt , biztos, hogy még sokszor fogom elkészíteni .
Jó sütést -főzést :)

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-02-03 17:36

Bocsi Marianna, nem akartam kétszer írni, de a gépem az előbb leblokkolt és mikor
visszatértem az oldaladhoz nem volt ott a hozzászólásom, így újra írtam, biztos
ami biztos alapon.
Na erről ennyit, üdv. Adél

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-02-03 17:32

Kedves Marianna!
Köszi a receptet, elmentettem és ki fogom próbálni, mivel mi is szeretjük a tócsnit.
(Bár én gyerekkoromban krumplifasírt néven ismertem-Szegeden legalábbis így hívták).
Nagyon szeretjük a főzelékféléket és sokszor készítek feltétként tócsnit, legközelebb
az általad beküldött receptet fogom kipróbálni.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

csato
csato Sun, 2013-02-03 17:00

Olyan helyes sztorit írtál!Itt nevetek!Köszi üdv Csató

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-02-03 16:40

Kedves Marianna!
Örülök a receptednek, már el is mentettem és ki fogom próbálni, mivel szeretjük
a tócsnit.(Bár én gyerekkoromtól krumplifasírt néven ismerem-legalábbis Szegeden
így hívták.) Nagyon szeretjük a főzelékféléket és sokszor feltétként tócsnit készítek.
Kipróbáltam már többfélét (pl. cukkini, tök stb.), de hússal még nem készítettem,
ezért is örülök az általad küldött leírásnak.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

8

Incy
Incy Sun, 2013-02-03 15:10

Kedves Marianna! Ez biztos nagyon finom lehet :)! Mi is tócsni rajongók vagyunk, csak nálunk lapcsánkának nevezik. Az anyukám mindenféle más zöldségekkel szokta variálni, pl. van, hogy karalábét is reszel bele, na az úgy nagyon finom. Meg fogom ezt mutatni neki, hogy így hússal is próbálja ki :)!

599
darált pulykahús 50 dkg
burgonya 3 db
fokhagyma 3 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 kk
2 kk
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 csipet
napraforgó olaj 2 dl