r
Nosalty Logó

Darált húsos tócsni

NS
Darált húsos tócsni
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

603
Kalória
31.8g
Fehérje
14.4g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
149.5g
Víz
128.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
923.8mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2411 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 603 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5661.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    3921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    598.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 2411 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit a nagylyukú reszelőn lereszeljük, és belerakjuk a sót, kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Belekeverjük a húst, a lereszelt fokhagymát, tojást, fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet, szódabikarbónát.
  3. Zsemlemorzsát a végén tesszük bele, a mennyiség attól függ, hogy a krumpli mennyi levet eresztett, először csak 1 kanállal érdemes belerakni, ha nagyon lágy a massza, akkor mehet a második kanállal is.
  4. Forró olajban kisütjük, kicsit lassabban, mint a tócsnit, mivel hús is van benne /én evőkanállal szoktam kiadagolni, mikor belerakom az olajba, kicsit ellapítom/.
  5. Tejföllel meglocsolva vagy főzelékhez feltétnek is kiváló.
  6. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

A napokban krumplifőzeléket készítettem. Megkérdeztem a páromat, mi legyen rá a feltét, ő azt felelte tócsni. De drágám, krumplifőzelékhez tócsni??? Elég régen ettünk tócsnit, én is vágytam már rá, de a főzelékhez a fasírt "illik".   Aztán gondoltam egyet, legyen úgy, mint a Mátyás király meséjében, fasírt is meg nem is, tócsni is meg nem is.:) Ezért adtam neki a Mátyás tócsni nevet.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...