Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen

Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen
Tócsni avagy medvetalp gluténmentesen
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kivettem a zöldségtartóból 8 egész burgonyát. Egy kissé már kicsíráztak a sötétben, mindegy ezekből már nem lesz újkrumpli, mert most meghámozom őket. Csak úgy kanyarodik le a burgonya héja. Majd a vöröshagyma pucolása következik. Előveszem a reszelőt, ez egy kritikus pont! Bár nem vagyok műkörmös, de nem szeretem, amikor sikerül a körmömet, és ne adj Isten az ujjamat is elreszelni. Rendületlenül reszelem és reszelem a krumplikat, majd a hagymát. Húha ez csipi, jaj, csípí a szemem - elő a zsepit, ezt a hagymát is jól elsirattam! Beletöröm a két fokhagymát, persze a fokhagymanyomóban marad a fele, ezt késsel kipiszkálom. Ráütöm a négy tojást, hú de mázli, egyik sem volt záp! Beleszórok 10 evőkanál kukoricalisztet, nem szeretek mérlegen méricskélni, a kanállal egyszerűbb. Majd egy-két keverés, és még 10 kanállal szórok kukoricalisztet, újabb kevergetés, már majdnem kész. Jöhetnek a fűszerek! Sorjában: 3 csipet majoranna, 3 csipet fűszerkömény, 3 csipet bors, 4 csipet só, 2 csipet zsálya levél, ez a csipet-csapat biztosítja majd a jó zamatot. Közben kevergetem-kavargatom-jól eloszlatom. Elő a serpenyőt, és egy kis olajat bele, jól felforrósítom. Amikor serceg, egy-egy evőkanállal a masszából bele a forró olajba, és kilapítom, olyanok lesznek, mint két medvetalp.

Na de hová lett a maci, aki itthagyta a lábnyomát?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel és frissen szedett  tökmagolajos tépő salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat és a vöröshagymát meghámozzuk, majd krumpli reszelőn lereszeljük egy nagy tálba.
  2. A két gerezd fokhagymát belepréseljük fokhagymanyomóval, ráütjük a 4 egész tojást.
  3. Rászórunk 10, majd egy keverés közben, majd megint 10 evőkanál kukoricalisztet.
  4. Fűszerezzük 3 csipet őrölt majorannával, fűszerköménnyel, borssal, 4 csipet sóval, 2 csipet morzsolt zsálya levéllel.
  5. Jól elkeverjük, majd teflon serpenyőben kevés olajon egy-egy evőkanállal kicsi lepénykékre nyomkodjuk.
  6. Aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 280
elküldve: 3
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres lapcsánka, krumplilepény, gluténmentes röszti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pista39
Pista39 Fri, 2012-08-10 20:36

Na most már aztán elég. Így lehet távolból eltenni láb alól mindenkit.
Kézcsók:
Pista

504
burgonya 8 közepes db
tojás 4 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
kukoricaliszt 20 evőkanál
majoranna 3 csipet
őrölt fűszerkömény 3 csipet
bors 3 csipet
4 csipet
zsálya 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek