Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel

Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel
Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik Segal Viktor-vacsora főétele volt. Nah, persze nem pont ez, és így. Mikor készült, én a zöldséges pályán készülődtem másodmagammal. Nem volt semmi kiindulási pontom azon kívül, hogy a kóstolásnál éreztem, az egyik legjobb kondérba nyúltam bele:). Így volt pár alapadatom, egy ízvilágom, színre nem úgy sikerült, ízre csak próbál hasonlítani, de én rendületlenül próbálkozom:))).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha a keleti annyira nem a mi ízvilágunk, de nem zárkozunk el mégse, akkor ez egy igen kíméletes és gyomrunkra szabott egytálétel:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúnyakat megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy éjszakára tejbe tesszük puhulni.
  2. A megtisztított, felkockázott karalábét és a sárgarépát lobogó sós vízben főzzük 3 percig, majd tegyük rögtön hideg vízbe, hogy megmaradjon a színe és a friss állaga.
  3. A lilahagymákat elnegyedeljük, és olívaolajon (egy kevés vaj hozzáadásával) megpirítjuk.
  4. Egy magasabb falú serpenyőt vagy wokot használva olajon átforgatjuk a borjúnyakat, majd felöntjük kókusztejjel, és ízesítjük curry pasztával, lime levéllel, illetve sóval.
  5. Körülbelül fél óra főzés után (mert ez ugye függ attól is, milyen minőségű húst sikerül épp kifognunk:), hozzáadjuk a zöldségeket, és még  max. 10 percig főzzük.
  6. A lilahagymát tálaláskor tesszük hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

currys-kókusztejes borjúnyak, currys borjú-egytálétel sárgarépával és karalábéval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Thu, 2013-02-07 15:34

Kedves Angela!
Ez a recept nagyon tetszik, mivel könnyen elkészíthető és biztosan nagyon finom. Különösen "kezdő" ázsiai ízvilággal ismerkedőknek nagyszerű. Köszönöm!

804
borjúhús 30 dkg
tej 2 dl
karalábé 2 db
sárgarépa 4 db
lila hagyma 3 közepes fej
kókusztej 3 dl
piros curry paszta 2 ek
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
lime levél 3 db