Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s pulykamell almával

Curry-s pulykamell almával
Curry-s pulykamell almával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a curry-s ételeket. Az alma nagyon finom ízt kölcsönöz neki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az étkezési keményítőt mindig hideg vízben oldjuk fel, akkor nem csomósodik be. Elég egy-két percig forralni, miután beletettük az ételbe.

Nokedlivel vagy basmati rizzsel nagyos finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát csíkokra szeleteljük, és kevés olajon megdinszetljük.
  2. Amíg a hagyma dinsztelődik, apró kockákra vágjuk a pulykamellet, majd a hagymára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor a hús már megpuhult, ízlés szerint fűszerezzük curry porral, az apróra vágott almát hozzáadjuk.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, majd miután felforrt, vízben feloldott keményítővel besűrítjük.
  5. Ha újra felforrt, kész. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilla

Mióta szakács: 2011.10.07.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-curry-s pulykaragu almával, almás pulykaragu curry-vel ízesítve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilluska
Lilla / Lilluska Tue, 2011-10-18 20:16

Kedves Kitike!
Akkor mielőbb készítsd el, hidd el, megéri. Nálunk nagy kedvenc :-) Sok sikert, várom a visszajelzést!

621
pulykamell 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 2.5 dl
tej 1.5 dl
alma 1 nagy db
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek