r
Nosalty Logó

Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kókusztejes borjúnyak roppanós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 804 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11849 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 804 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2481 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    521 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúnyakat megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy éjszakára tejbe tesszük puhulni.
  2. A megtisztított, felkockázott karalábét és a sárgarépát lobogó sós vízben főzzük 3 percig,majd tegyük rögtön hideg vízbe, hogy megmaradjon a színe és a friss állaga.
  3. A lilahagymákat elnegyedeljük, és olívaolajon (egy kevés vaj hozzáadásával) megpirítjuk.
  4. Egy magasabb falú serpenyőt vagy wokot használva olajon átforgatjuk a borjúnyakat, majd felöntjük kókusztejjel, és ízesítjük curry pasztával, lime levéllel, illetve sóval.
  5. Körülbelül fél óra főzés után (mert ez ugye függ attól is, milyen minőségű húst sikerül épp kifognunk:), hozzáadjuk a zöldségeket, és még max. 10 percig főzzük.
  6. A lilahagymát tálaláskor tesszük hozzá.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3660
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Ha a keleti annyira nem a mi ízvilágunk, de nem zárkozunk el mégse, akkor ez egy igen kíméletes és gyomrunkra szabott egytálétel:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik Segal Viktor-vacsora főétele volt. Nah, persze nem pont ez, és így. Mikor készült, én a zöldséges pályán készülődtem másodmagammal. Nem volt semmi kiindulási pontom azon kívül, hogy a kóstolásnál éreztem, az egyik legjobb kondérba nyúltam bele:). Így volt pár alapadatom, egy ízvilágom, színre nem úgy sikerült, ízre csak próbál hasonlítani, de én rendületlenül próbálkozom:))).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek