Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika Gabimami konyhájából

Töltött paprika Gabimami konyhájából
Töltött paprika Gabimami konyhájából
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokottól kissé eltérően, én most fele arányban tarhonyát tettem rizs helyett. De nagyon finom, és kellemesebb lett a gombócok íze is. Én hasábra vágott, főtt krumplival tálaltam. Nagyon finom és kiadós.

hozzávalók / 8 adag

  • 1,5 dl étolaj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1/2 szál fahéj (vagy 1 mk őrölt fahéj)
  • 6 ek liszt
  • 1,5 mk piros őrölt paprika
  • 3 dl paradicsomlé (vagy 4 ek sűrített paradicsom, 3 ek cukor, 1 csapott mk só, 2,8 l víz)

Hústöltelékhez:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma apróra zúzva
  • 1 mk őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg tarhonya
  • 1/2 mk oregáno
  • 3 ek rizs
  • 1,5 ek zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás
  • 2 db sárga paprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szósz készítése: Az étolajat egy 5 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, szegfűszeget, fahéjat, és aranybarnára pirítjuk, folytonos keveréssel.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, sót, paradicsomlét és a vizet, majd visszatesszük a gázlángra, és állandó keverés mellett forrásig kevergetjük. Majd takarékra tesszük a gázt alatta, és elkészítjük a gombócnak valót.
  3. Húsgombócnak való készítése: A darált húst egy mély tálba tesszük, és a hozzávalókat a - sárga kicsumázott paprika kivételével - jól összedolgozzuk. (Nem kell előre félig főzni a rizst, sem a tarhonyát.)
  4. Amikor kész a húsmasszánk, a két paprikát megtöltjük, a többiből tyúktojás nagyságú gombócokat formálunk, kissé vizes kézzel, így nem ragad.
  5. Majd ha elkészültünk mindennel, akkor a lassan forró szószba tesszük a töltött paprikát és a gombócokat.
  6. Ezt 10 perc után megkeverjük óvatosan, és még 20 percig főzzük. Majd lekapcsoljuk a gázt alatta, és saját gőzében tálalásig hagyjuk főni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika, húsgombócok paprikába töltve, paradicsomszószos húsgombócok paprikában, tarhonyás-rizses húsgombóc paradicsomszószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2013-05-15 20:55

Eddig eszembe sem jutott, -pedig imádjuk a töltött paprikát ill a paradicsomos gombócot is,- h tarhonyával főzzem. Kipróbálom! Köszi :)
Üdv: Scarlett

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-05-18 17:33

Szia!
Nagyon szívesen és örülök,hogy vannak akiknek az egyszerű ételek és praktikus sütik pogik is tetszenek.
Tudod én hagyományt őrzök és nagyon sok ételt süti magam ötlete alapján készítek,családomnak.
Én gondolok azokra családokra akik nem tudnak olyan sok ill. drága ételeket az asztalra tenni,de így egyszerűen elkészíthető,és finom is.
Én már főzni közel 40-éve főzöm sütni viszont 9-évesen kezdtem.Ezt köszönhetem drága nagymamámnak,tőle sajátítottam el mindent.