r
Nosalty Logó

Töltött paprika Gabimami konyhájából

Gabimami58
Töltött paprika Gabimami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hústöltelékhez

Szószhoz

442
Kalória
20.2g
Fehérje
37.2g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
428.6g
Víz
61.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hústöltelékhez

Szószhoz

Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hústöltelékhez

Szószhoz

Összesen 3537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hústöltelékhez

Szószhoz

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    428.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    297.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    3429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    2239 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    995 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    8447 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    271110 micro
  • Lut-zea
    2649 micro
Összesen 3537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6500 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Hústöltelékhez

  1. A darált húst egy mély tálba tesszük, és a hozzávalókat a - sárga kicsumázott paprika kivételével - jól összedolgozzuk. (Nem kell előre félig főzni a rizst, sem a tarhonyát.)
  2. Amikor kész a húsmasszánk, a két paprikát megtöltjük, a többiből tyúktojás nagyságú gombócokat formálunk, kissé vizes kézzel, így nem ragad.
  3. Majd ha elkészültünk mindennel, akkor a lassan forró szószba tesszük a töltött paprikát és a gombócokat.
  4. Ezt 10 perc után megkeverjük óvatosan, és még 20 percig főzzük. Majd lekapcsoljuk a gázt alatta, és saját gőzében tálalásig hagyjuk főni.

Szószhoz

  1. Az étolajat egy 5 literes lábosba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, szegfűszeget, fahéjat, és aranybarnára pirítjuk, folytonos keveréssel.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, sót, paradicsomlét és a vizet, majd visszatesszük a gázlángra, és állandó keverés mellett forrásig kevergetjük. Majd takarékra tesszük a gázt alatta, és elkészítjük a gombócnak valót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 45 p

A megszokottól kissé eltérően, én most fele arányban tarhonyát tettem rizs helyett. De nagyon finom, és kellemesebb lett a gombócok íze is. Én hasábra vágott, főtt krumplival tálaltam. Nagyon finom és kiadós.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...