r
Nosalty Logó

Bori mama töltött paprikája

NS
Bori mama töltött paprikája
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

464
Kalória
42.5g
Fehérje
19.6g
Szénhidrát
24g
Zsír
468.3g
Víz
170.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    18590 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15448.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    10591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    3278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1537 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    7357 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    130133 micro
  • Lut-zea
    5816 micro
Összesen 3253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3190 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A paprika magházát eltávolítjuk, megmossuk a belsejét, külsejét.
  2. A darált húst a sóval, a borssal, a fűszerpaprikával, a nyers rizzsel és a tojással elkeverjük alaposan. (Ha nagyon lágy, akkor rakjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.)
  3. A paprikákat megtöltjük, nem teljesen, és az ujjunkat a közepébe teljesen belenyomjuk. Ha marad ki hús, akkor gombócokat is csinálhatunk.
  4. A paradicsomlevet a vízzel felforraljuk a sóval és a cukorral. Megkóstoljuk, ha nagyon savas, akkor rakjunk még hozzá egy kicsi cukrot. A paprikákat óvatosan belerakjuk a gombócokkal együtt. A fazék alá elosztót vagy vaslapot rakunk. Belerakjuk a megmosott petrezselymet összekötve és a megpucolt, egész hagymát. 90-120 percig főzzük közepes lángon.
  5. Vegyünk ki egy gombócot vagy paprikát, és vágjuk félbe, ha megfőtt a rizs és a hús, akkor a tetejéről leszedjük a zsírt. Kivesszük a paprikákat és a gombócokat egy tálaló edénybe. A petrezselymet és a hagymát kidobjuk.
  6. Egy kis lábasba a zsírt megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, ha nagyon sűrű lett, akkor rakunk még hozzá zsírt. 1 percig közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük. A paradicsomlébe óvatosan, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a rántást. 10 percig folyamatos kevergetés mellett nagy lángon kiforraljuk. A paprikákat és a gombócokat belerakjuk, és 1 perc alatt összefőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 100 p

Ezt a receptet mamámtól tanultam. Ez abban különbözik a többitől, hogy a rizs nincs megfőzve, petrezselyem és hagyma is van benne.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek