r
Nosalty Logó

Szilvás pite Vicikó konyhájából

Vicikó
Szilvás pite Vicikó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

474
Kalória
7.8g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
123.4g
Víz
83.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
21.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2486 micro
  • β-crypt
    404 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 4725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót összekeverjük 50 gporcukorral és a zsemlemorzsával.
  2. A szilvát kimagozzuk, kb. nyolcadokba felvágjuk. Hozzáadjuk a maradék 50 g porcukrot, rumot, és jól összeforgatjuk.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk vele.
  4. Beleteszünk egy tojást, és kb. 3 ek tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tésztát kettőbe osztjuk (kb. 2x400 g), és az egyiket kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Sütőpapírozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a morzsás dió felét, egyenletesen elosztjuk a szilvát rajta, és a keletkezett levét is ráöntjük.
  6. Kinyújtjuk a második lapot is, beborítjuk vele az alsó lapot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, majd villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben kb. 45perc alatt megsütjük.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaláskor ízlés szerint némi porcukorral megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Egy nem kimondottan édes (természetesen függ a szilva édességétől), ám annál inkább gyümölcsösebb, szaftosabb, finom süti. 

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...