Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Vicikó konyhájából

Szilvás pite Vicikó konyhájából
Szilvás pite Vicikó konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem kimondottan édes (természetesen függ a szilva édességétől), ám annál inkább gyümölcsösebb, szaftosabb, finom süti. 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót összekeverjük 50 g porcukorral és a zsemlemorzsával.
  2. A szilvát kimagozzuk, kb. nyolcadokba felvágjuk. Hozzáadjuk a maradék 50 g porcukrot, rumot, és jól összeforgatjuk.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk vele.
  4. Beleteszünk egy tojást, és kb. 3 ek tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tésztát kettőbe osztjuk (kb. 2x400 g), és az egyiket kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Sütőpapírozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a morzsás dió felét, egyenletesen elosztjuk a szilvát rajta, és a keletkezett levét is ráöntjük.
  6. Kinyújtjuk a második lapot is, beborítjuk vele az alsó lapot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, majd villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaláskor ízlés szerint némi porcukorral megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 738
elküldve: 5
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás lepény, diós szilvás pite, gyümölcsös pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
finomliszt 400 g
sütőpor 1 csomag
vaj 200 g
tejföl 4 ek
1 csipet
tojás 1 db
tojás 1 db
szilva 1200 g
rum 50 ml
porcukor 100 g
dió 60 g
zsemlemorzsa 30 g