Nosalty Logó

Szilvás pite Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Szilvás pite Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 474 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2486 micro
  • β-crypt
    404 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 4725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált diót összekeverjük 50 gporcukorral és a zsemlemorzsával.
  2. A szilvát kimagozzuk, kb. nyolcadokba felvágjuk. Hozzáadjuk a maradék 50 g porcukrot, rumot, és jól összeforgatjuk.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk vele.
  4. Beleteszünk egy tojást, és kb. 3 ek tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tésztát kettőbe osztjuk (kb. 2x400 g), és az egyiket kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Sütőpapírozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a morzsás dió felét, egyenletesen elosztjuk a szilvát rajta, és a keletkezett levét is ráöntjük.
  6. Kinyújtjuk a második lapot is, beborítjuk vele az alsó lapot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, majd villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben kb. 45perc alatt megsütjük.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaláskor ízlés szerint némi porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7033
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy nem kimondottan édes (természetesen függ a szilva édességétől), ám annál inkább gyümölcsösebb, szaftosabb, finom süti. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Vicikó! De guszta! :-O

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.