r
Nosalty Logó

Vaníliás-szilvás pite mandulával

NdeeDeville
Vaníliás-szilvás pite mandulával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

249
Kalória
3.3g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
16.1g
Víz
38.3g
Koleszterin
843.8mg
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat még hideg állapotban a liszttel összemorzsoljuk, hozzáütjük a tojást, majd mehet bele a só, a cukor, és összegyúrjuk. (Adott esetben szükség lehet még egy evőkanál vízre, én nem tettem bele.)
  2. A tésztát nyújtódeszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, és egy pite tortaformába rakjuk. Ennek az aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tészta szélét húzzuk fel a forma oldalára, és vágjuk el egy magasságban úgy, hogy ezt a maradék tésztát később rá tudjuk morzsolni a süti tetejére. Tegyük a tésztát (és a maradékot is) a hűtőbe 20 percre.
  3. A szilvabefőttet aprítsuk fel és levével együtt forraljuk fel. Adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot, vaníliás cukrot, az aromát, és főzzük össze. Én botmixerrel picit összetörtem, de csak 1-2 mp-re, hogy darabos maradjon.
  4. A vaníliapudingot oldjuk fel 1 dl hideg vízben, és öntsük a felforralt szilvához, és addig kevergessük a tűzön, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A hűtőből kivett tésztát villával megszurkáljuk több helyen, majd ráöntjük a szilvás pudingos tölteléket, majd apró darabokban a tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. 180 fokos sütőben, légkeveréssel 40 perc alatt készre sütjük. A tortát teljesen lehűtjük hűtőben, különben szeleteléskor kifolyhat a szilva.
  6. Szeletelt mandulát pirítunk zsiradék nélkül, és a torta tetejére szórjuk, tálalás előtt pedig porcukrot szitálunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Szilvabefőttből szerettem volna süteményt sütni, de mivel egyik sem teljesen olyan volt, ahogy elképzeltem, így kicsit kreatívkodtam. Az eredmény nagyon jó lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek