r
Nosalty Logó

Maradék tojásfehérjéből fahéjas-diós-szilvás pite (laktózmentes)

Szekeres Lajosné Klári
Maradék tojásfehérjéből fahéjas-diós-szilvás pite (laktózmentes)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
10.2g
Fehérje
77.5g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
84.7g
Víz
47.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.3 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a darált diót, összekeverjük a liszttel és sütőporral.
  2. Majd a csipet sóval és a cukorral kemény habbá vert tojás fehérjével lazítjuk a tésztát. Laza mozdulatokkal forgatjuk a tésztába. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
  3. A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett piteformába öntjük, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét. Úgy, hogy a szilvák alja legyen a tésztában. A szilvákat megszórjuk barna cukorral és őrölt fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek