r
Nosalty Logó

Maradék tojásfehérjéből fahéjas-diós-szilvás pite (laktózmentes)

Szekeres Lajosné Klári
Maradék tojásfehérjéből fahéjas-diós-szilvás pite (laktózmentes)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
10.2g
Fehérje
77.5g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
84.7g
Víz
47.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.3 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3070 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat, a tejet és a darált diót, összekeverjük a liszttel és sütőporral.
  2. Majd a csipet sóval és a cukorral kemény habbá vert tojás fehérjével lazítjuk a tésztát. Laza mozdulatokkal forgatjuk a tésztába. Megszórjuk a fahéjjal, és összedolgozzuk a tojásos masszával.
  3. A tésztát egy 26 cm-es, kivajazott, kilisztezett piteformába öntjük, majd a megtisztított és félbevágott szilvákkal kirakjuk a tetejét. Úgy, hogy a szilvák alja legyen a tésztában. A szilvákat megszórjuk barna cukorral és őrölt fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Autentikus koronázási csirke

Angliában járva nincs olyan hipermarket, de még sarki kisbolt sem, ahol ne jönne velünk szembe a koronázási csirke valamilyen formában. Ezt az ikonikus fogást II. Erzsébet királynő ...