Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt tésztás szilvás szelet

Kelt tésztás szilvás szelet
Kelt tésztás szilvás szelet
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tésztához jól illik a fahéjas szilva savanykás íze. Kevés mandulával megszórva, egyszerű, ugyanakkor finom süteményt készíthetünk akár ringlóval, akár sárga szilvával is. Második fogásként gazdagabb levest is kísérhet, és akár vasárnapi ebédek desszertjeként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

ajánlat

Langyosan, nagyobb szeletekre vágva, porcukorral szórva kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez 1 teáskanál cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, a zsírt és a felfutott élesztőt.
  3. Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Vékonyan kizsírozunk egy tepsit.
  5. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd a tepsibe nyomkodjuk.
  6. A magozott szilvát összeforgatjuk a cukorral kevert fahéjjal, és a tésztára szórjuk. További 20 percen át kelesztjük, majd meghintjük szeletelt mandulával és kristálycukorral.
  7. Sütőben készre sütjük.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 605
elküldve: 11
receptkönyvben: 274
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás kelt sütemény, fahéjas-szilvás lepény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimianya
Nimianya Sun, 2018-08-05 20:14

Kedves Tündér, a süti ISSSTENI, MENNYEI, LEÍRHATATLANUL FINOM!!!!! Igazán nagyon köszönöm a receptet!!

Elisabeth
Elisabeth Wed, 2012-08-08 17:11

Ma énis megsütöttem, egyszerűen mennyei... :) A tészta tökéletes, puha, omlós, kívül ropogós. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet!!

sarikati
sarikati Mon, 2012-08-06 14:23

Kedves Tündér !

Tényleg nagyon finom a süti ! Valami hihetetlenül könnyű-puha a tészta ! Köszi, már régóta szeretnék egy jó szilvás receptet.

anita.suzuki
anita.suzuki Tue, 2012-07-10 08:45

Szia "Tündér"! Ez valami hihetetlen finom! Azt mondta a férjem, hogy ezt a receptet el ne veszítsem, mert ez az igazi, nagymamás szilvás lepény recept, amit ezer éve keres. Köszönet érte!

976
finomliszt 60 dkg
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
tojás 1 db
mangalica zsír 1 ek
cukor 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
mangalica zsír 1 ek
szilva 60 dkg
fahéj 2 tk
cukor 6 ek
mandula 8 dkg
porcukor 2 ek