r
Nosalty Logó

Kiosk sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kiosk sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 400 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 4794 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Összesen 312 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 400 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    315.6 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7028.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1636 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 4794 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Elkészítés

Az eperbelsőhöz

  1. Az epret sűrű juice-zá turmixoljuk. Az agart összekeverjük a cukorral, majd belekeverjük az eperlébe, és vízzel együtt felforraljuk. Dobozba tesszük, és hűtőbe helyezzük, míg megköt. Botmixerrel pürésítjük, míg selymes lesz, majd jégkockatartóba öntjük, és kifagyasztjuk.

A kecskesajttorta-krémhez

  1. A sajtot kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a tojásokat. Simára keverjük, tepsibe öntjük, majd 110 fokon 25 percig sütjük.
  3. Közben a lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk. Ha kisült, kicsavarjuk a zselatinokat, és belekeverjük a krémbe.
  4. Ha kihűlt, botmixerrel simára keverjük, és desszertgyűrűkbe tesszük, úgy, hogy a közepükbe rejtjük a kifagyott epres zselét. Fagyasztóba tesszük.

A sajttortaalaphoz

  1. Az ostyát vagy fagylaltölcsért és a diót összedaráljuk, és elkeverjük a mogyorókrémmel.
  2. A fehér csokit és a vajat összeolvasztjuk, és a többihez keverjük. A masszát két sütőpapír között fél centi vastagra nyújtjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, ugyanakkora desszertformával szúrjuk ki, mint amivel a sajttortákat.

A sós namelakahoz

  1. A tejet és a sót felforraljuk, majd hozzáadjuk a már előre beáztatott lapzselatint.
  2. Ráöntjük a fehér csokira, majd kézi mixerrel jól eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a hideg tejszínt, és ezt is elkeverjük mixerrel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap kézi mixerrel lassan felverjük.
  4. A kiszúrt sajttorta alapra helyezzük a sajttortákat, és óvatosan körbekenjük a felvert namaleka-val.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 954
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha valami nagyon ütős édességre vágyunk, próbáljuk ki a Kiosk epres kecskesajttortáit!

Hozzászólások

Hozzávalók

Az eperbelsőhöz

A kecskesajttorta-krémhez

A sajttortaalaphoz

A sós namelakahoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.