Eperlé

Leírás

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. az eperlé a gyümölcs húsának préselésével, facsarásával nyert folyadék. A gyümölcs vitamintartalmát nagyjából megőrzi. Készíthetünk vele gyümölcsös italokat, színezhetjük a cukormázat, tésztát, de magában fogyasztva is mennyei.

Eperlé
49
Kalória
-
Fehérje
12g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
12g
Cukor

100 g Eperlé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

12 g

víztartalom

0 g

gramm eperlé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

12 g

vitaminok

12 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...