Eperlé

Leírás

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. az eperlé a gyümölcs húsának préselésével, facsarásával nyert folyadék. A gyümölcs vitamintartalmát nagyjából megőrzi. Készíthetünk vele gyümölcsös italokat, színezhetjük a cukormázat, tésztát, de magában fogyasztva is mennyei.

Eperlé
49
Kalória
-
Fehérje
12g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
12g
Cukor

100 g Eperlé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

12 g

víztartalom

0 g

gramm eperlé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

12 g

vitaminok

12 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek