Eperlé

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. az eperlé a gyümölcs húsának préselésével, facsarásával nyert folyadék. A gyümölcs vitamintartalmát nagyjából megőrzi. Készíthetünk vele gyümölcsös italokat, színezhetjük a cukormázat, tésztát, de magában fogyasztva is mennyei.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
12 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
cukor
12 g
vitaminok
Nem hittük volna, hogy az Egyesült Királyság két legismertebb séfje majd éppen a TikTok-on fog összecsapni, most azonban sokaknak úgy tűnik, hogy Gordon Ramsay direkt tör borsot Jamie Oliver orra alá.
NosaltyNem csalás, nem ámítás, íme a ceruza, ami koktélparadicsomot terem!
NosaltyImádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.
NosaltyMinden riogatás nélkül, tényleg vannak olyan mérgező tárgyak otthon, amelyekről lehet, hogy nem is tudunk. Nézzük, melyek ezek!
Sosem volt még ilyen jó az ebéd: gazdag favágó leves, rácos rakott krumpli és joghurtos-gyümölcsös fagylalt készül ma.
Régi berögződés az, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni a teát. De akkor mégis hány fokost kell?