r
Nosalty Logó

Sajttorta Pacacica95 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta Pacacica95 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 670 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5354 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 315 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 670 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    352.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1611 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 5354 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral leterített 23cm-es kapcsos formába öntjük, és belenyomkodjuk. Kb. 1 cm vastag felületet kell kapni (egy pohár aljával könnyebb lenyomkodni).
  2. Berakjuk a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
  3. A szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, porcukorral, citromlével és citromhéjjal, a tojásokkal és az étkezési keményítővel. Fontos, hogy csomómentes legyen.
  4. Kivesszük a kekszes alapot a hűtőszekrényből, és a formába öntjük a krémet.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  6. A sütés után a krém még remegni fog, de nem baj, mert hűlés közben fog megszilárdulni teljesen.
  7. Kifejezetten jót tesz a tortának, ha 1 éjszakát áll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7756
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttortát a barátnőm készített először. Amint megkóstoltam, rögtön elhatároztam, hogy nekem is kell valami hasonlót készítenem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek