Nosalty Logó

Narancsos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 1330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 5320 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 195 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.4 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    899 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1973 micro
Összesen 5320 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A narancsszószhoz

  1. A narancsszósszal érdemes kezdeni, mert annak ki kell hűlnie. Vékonyan lereszeljük a narancsok héját és kifacsarjuk a levüket. Minden hozzávalót egy kis lábosban melegítünk a tojások kivételével, amíg a vaj és a cukor elolvad, ekkor beleöntjük a tojásokat is. Közepesnél alacsonyabb hőfokon folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd - kb 10-15 perc. Félretesszük, hogy kihűljön.
  2. Az alaphoz valókat összekeverjük, és egy 23 cm-es csatos tortaformába öntjük (üveg aljú a célszerű, hogy fel is lehessen vágni rajta). Egypohár segítségével felnyomkodjuk a forma falára és le az aljára is, amilyen keményre csak tudjuk. (A kakaóport helyettesíthetjük 1/2 csésze étcsokival is, amit ha olvasztva teszünk bele az alap még könnyebben összeáll)Amíg a töltelék elkészül a hűtőben várakozik az alap.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  4. A krémsajtot elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadogatjuk a többi hozzávalót is és közben mindig keverjük. Ez azért fontos, mert ha egyszerre beleütnénk a két tojást, a krémsajt nem krémessé, hanem csomóssá válna és azt ebben az életben ember ki nem keveri simára, ha csak nem turmixgépben, de ki akar plusz mosogatni valót. (Ha a tejföl nagyon híg, a joghurtot érdemes elhagyni vagy csökkenteni a mennyiségét.) Végül hozzáadjuk a narancsszósz kb negyedét.
  5. Kivesszük azalapot a hűtőből és beleöntjük a krémsajt felét, majd rákanalazzuk a narancsszósz felét. Erre a maradék sajtkrém jön, amit a megmaradt narancsszósz óvatos rákanalazása követ. Egy vékony kés vagy fapálca segítségével óvatosan bemárványozzuk a torta tetejét (nekem a 8-asok rajzolása jött be, mint technika a márványozásra), és már mehet is a sütőbe 45-55 percre.
  6. Ha elkészült (kicsit megmozgatva nem rezeg) akkor kikapcsoljuk a sütőt és hagyjuk a tortát a sütőben kihűlni. Ha eléggé lehűlt, mehet a hűtőbe további legalább 4 órára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 32022
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Ajánló

Megjegyzés: ha a narancsszósz túl soknak tetszene, a felesleget le lehet fagyasztani, de a hűtőben is eláll akár egy-két hétig is.

Receptkategóriák

A sajttorta a férjem kedvence, ezért nem nyugodtam bele, hogy sosem sikerül és kutattam az interneten és kísérleteztem, hogy végre sikerrel járjak az elkészítésében. Általában az ízzel nem volt gond, de az állaga... ha csak szétrepedt, akkor már örültem, mert legalább nem folyt szét. Ez a torta 5 év gyakorlatát foglalja magában... a férjem szerint megérte a sok munka, mert mára ez a kedvence. Ráadásul valamiért narancsos sajttortát nem igen lehet találni, ha igen, annak csak meg van mutatva a narancs... szóval igazi hiány pótlás. Amire nekem 5 évem ment rá: 1. minden hozzávalót hagyni kell szobahőmérsékleten felmelegedni, mielőtt hozzálátunk a krém elkészítésének. 2. A pohár az egyetlen eszköz, ami a kekszet maradásra bírja a csatos forma falán. 3. Ha túlsütjük, tutira szétreped. 4. A sütést akkor kell abbahagyni, amikor még nem sült át teljesen, azt megteszi a kihülő sütőben. 5. Nem szabad magas hőfokon sütni, csak lassan sokáig. 6. Egy nagyon kevés, ha a ház ura és a kisherceg annyira szereti, mint nálunk. Jó étvágyat hozzá!  

Hozzászólások

Hevike

Szeretem a kihívásokat, és látom, ez nem egy egyszer? süti. Csak gratulálni tudok ahhoz, hogy mennyi id?t (évet) töltöttél azzal, hogy megalkosd a tökéletes sajttortát. Mindenképpen kipróbálom, amint id?m lesz. Majd beszámolok a végeredményr?l! Üdv: Hevike

Törölt felhasználó

Koszonom a dicsero szavakat, Hevike. Valojaban nem egy komplikalt dolog ennek a tortanak az osszehozatala, hisz a recept mar szinte csak osszeontogetesbol es keveresbol all. Hat igen, ami megelozte, az viszont nem volt semmi, de remelem, ha kiprobalod, te is ugy fogod gondolni, hogy megerte.

Boribon

Kedves Nora, koszi, hogy helyettunk is kikiserletezted a tokeletes sajatorttat! Tok jo otlet a narancsos iz, meg en sem lattam ilyet, pedig milyen finom.. Egy tipp meg a tieid melle: szerintem a legjobb akkor lesz az allaga, ha gozben sutod. Igaz, ez eleg maceras, mert olyan tepsit kell talalni, ami belefer a masikba, ami forro vizzel van tele, de egy probat meger:-)

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Olvastam ezt a megoldast en is a neten, de mint ahogy te is irtad, roppant macerasnak tunt, igy elobb massal probalkoztam. Mivel ugy tunik, hogy legyoztem a repedeses problemat, nem tudom, hogy fogok-e kinlodni a vizzel. Bar te azt irod, hogy nem a repedes ellen kell, hanem a tokeletes allaghoz... hmm, lehet, hogy megis raprobalok :) Te sutotted mar gozben? nagy a kulombseg?

Boribon

En meg nem probaltam a gozos megoldast, csak a normal sutest, de baratnom igen, es erezheto volt a kulonbseg a ketto kozott. Az enyemmel az volt a bajom, hogy a tojas miatt az egesznek volt egy kicsi edes rantotta jellege, pedig szerintem nem sutottem tul. A baratnomeben ez egyaltalan nem volt meg, ezert tetszett az ove. Mostanaban jobban szeretem a sutes nelkuli cheesecake-eket, mert igy teljesen kikuszobolom a rantotta-szeruseget.

Törölt felhasználó

Magam is probalkoztam a sutes nelkulivel, mert elegem volt a felsikerekbol, de nekem azok nem jottek be annyira. Akkor inkabb a joghurt tortara szavazok, az amugy is jobban frissit a nyari melegben. Mondjuk kikiserleteztem egy sutes nelkuli sajttortat is es egesz jo lett, megcsinaltam 4-5 alkalommal, utana visszatertem a suteses torta-harcomhoz ... meg hat az igazi kihivas abban van :) Mit mondhatnek, probald ki az en receptemet, hatha az nem rantottas ;)

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Mi az a 2 cs. sajtkrém!? Mi magyarok ezt nem igazán használtuk... A tied melyikb?l készül? Hány dkg? E nélkül nem kezdhetek hozzá! Írd a receptbe légyszíves, mert különben én is 5 évig fogok kísérletezni...:) Köszönöm: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Ja és mennyi a félcsésze joghurt? 1 dl 2,5 dl ? :)

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Kiegészítettem a receptet, így remélem már minden egyértelm?. A csésze az valójában egy mérce és nem a tejes bögre :) Mennyiségét tekintve pedig 125 ml függetlenül attól, hogy száraz vagy folyékony hozzávalót mérünk benne. Magyarországon is lehet kapni és szerintem érdemes venni, mert jelent?sen leegyszer?síti az el?készületeket, hisz csak megmeríti az ember az el?írt mennyiséget és már mehet is a rock 'n roll :) Bár ugye a magyar recepteket le kell "fordítani" vagy írni egy táblázatot, ahogy én is csináltam az egyszer?ség kedvéért. Azért meg van az egyensúly, mert a magyar recepteknél én is be szoktam gondolkozni, hogy pl. mennyi a fél csomag pudingpor vagy a zacsi süt?por :) Kellemes sütögetést és nagyon jó étvágyat kívánok, ha elkészíted a sajttortát!

Törölt felhasználó

Köszönöm! Rövidesen megpróbálom és beszámolok róla! Angliában élsz?! Már csak a cheescake imádat miatt gondolom... üdv Zsuzsa

Törölt felhasználó

Oh, a cheescake imadat a ferjeme es rosszabb... amerikai :) az USA-ban elunk. En szemely szerint keltteszta-falo vagyok, amit sokkal ritkabban keszitek, mint sajttortat, mert nekem nem kell edesseg minden nap, mint a ferjemnek, aki minden ebedet es vacsorat desszerttel szeret lezarni. No, meg az o alakjan nem is latszik meg a gasztronomiai kenyeztetes :) Udv Nora

Zsanzsa

Kedves Enodton! Nagyon szeretném kipróbálni a receptet, viszont az lenne a kérdésem, hogy ha 26 centis tortaformám van, ha arányosítom a hozzávalókat, akkor el tudom készíteni? Úgy értem, hogy megfelel? lesz az állaga? El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Zsanzsa! En mindig ezzel a merettel csinaltam, nem leven masik, de nem hinnem, hogy gondot okozna, ha nagyobban sulne. Valoszinuleg a sutesi idon erdemes csokkneteni kb 10 perccel, nehogy tulsuljon. Azt javaslom, hogy az eredeti idonel 10 perccel korabban vegezz egy razas probat. Ha a kozepe mar nem lotyog, de meg mozog egy picit akkor erdemes elzarni es hagyni, hogy a sutoben szep lassan kihuljon. Mire kihul, a kozepe is szilard lesz. Talan az alap hozzavaloit is erdemes novelni. Ha csokit hasznalsz, nem kakaot, akkor szerintem a vaj mennyisegevel nem kell foglalkozni, viszont egy extra 1/2 csesze daralt keksz jol johet. En ugy kiserleteztem a mennyiseggel, hogy osszekevertem a hozzavalokat es megprobaltam a formaba benyomkodni, ha kevesnek bizonyult visszaszortam a talba es adtam hozza meg kekszet. Igy te is el tudod donteni, hogy eleg-e az eredeti alap a te izlesednek vagy jobb lenne tobb. Remelem, segitettem es nagyon jol fog sikerulni a torta! Jo etvagyat hozza! Udv, Nora

piro103

Szia! Sajnos én teljesen elvéreztem a tortában, pedig a férjem is segített :)) A mértékegységekkel van bajom. Talán a krémsajt volt híg, vagí a 4 narancs helyett csak hármat kellett volna használnom, de még másfél óra sütés után is lötyögött az egész torta :( Lehet több tojást is rakni esetleg a töltelékhez ? :o Nekifutnék szívesen újra, de nem tudom, mit csináljak másképp. köszi

Törölt felhasználó

Hajajj, Piro103, oszinten szolva elbizonytalanodtam. Mindig ugyanugy csinalom a tortat, de soha nincs ilyen gondom vele. A tobb tojas mindenkepp segithet, csak nehogy tul-tojasozd :) A maxinum tojasmennyiseg szerintem 3 egesz es 3 sargaja lehetne. A mertekegysegek tekinteteben az a mervado, hogy mindent ugyanazzal a meroedennyel merj. Ha ugy gondolod, hogy az egesz tulsagosan folyos neked, akkor hagyd ki a joghurtot. Itt a tejfol nagyon suru es ezert kell a joghurt, hogy lagyitsa. A narancs eseteben pedig ha ugy latod, hogy nem akar besurusodni esetleg adhatsz hozza egy kis zselatint vagy pudingot, de ezek mar csak trukkolesek. Inkabb probalkozz azzal, hogy nem keversz belole a krembbe, csak nehany csoppet esetleg kozepre, hogy legyen egy filmretegnyi benne. Utana a tobbibol annyit raksz a tetejere, ami szerinted eleg. Ha van maradekod, a hutoben akar 2 hetig is elall vagy le is fagyaszthatod adagonkent. Remelem, segitettem es a kovetkezo torta meger minden faradtsagotokat! Udv, Nora

Törölt felhasználó

Hello :) Jovohéten megszeretném próbálni ezt a sajttortát, egy kérdésem lenne. Mennyire érezni a narancs ízt ebbena tortában? :)

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy nem vettem id?ben észre az üzidet. .. meg jó sokáig utána sem

Törölt felhasználó

Nem akarja megjeleníteni a válaszomat :( Szóval, azt mondanám, hogy a torta narancsos, de nem naracs íz?. A férjem szerint harmónikus a sajt és a narancs íze benne. Remélem sikere volt, ha az én válaszom hiánya ellenére is elkészítetted. Bocsánat, hogy nem válaszoltam eddig, de nekem nem jelezte, hogy kaptam üzit. Nóra

cékla

Ez a mindenkori kedvenc sajttortánk. Mi citromosan készítjük. Köszönöm a receptet :)

Hozzávalók

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.