r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    899 micro
  • β-karotin
    3330 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7698.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    4893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    733 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    5392 micro
  • β-karotin
    19981 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    19301 micro
  • Lut-zea
    8146 micro
Összesen 3764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben összekeverjük az édes-savanyú szósz alapanyagait: a ketchuphoz adjuk a chiliszószt, az ecetet, a szójaszószt, a mézet, a reszelt fokhagymát, 2 nagy kanál étkezési keményítőt, egy csipet sót és vizet. Alaposan elkeverjük, és félretesszük.
  2. A csirkecombfiléket kis falatnyi kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajjal, ízlés szerint sóval, borssal és a maradék étkezési keményítővel átforgatjuk.
  3. Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, hozzáadjuk a csirkedarabokat, majd alaposan lepirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.
  4. Ugyanebben az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, átpirítjuk a tetszőlegesen feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, brokkolit, hagymát, kaliforniai paprikát. Mehet hozzá az ananász is.
  5. Éppen csak annyira puhuljanak meg, hogy még ressek maradjanak. Mehet vissza bele a lepirított csirkehús, majd jöhet rá a kikevert édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk, és hagyjuk kicsit rotyogni, hogy a keményítő kifőjön Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 22708
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel
Gerzsenyi Flóra 371 recept

Az édes-savanyú csirke egy igazán klasszikus, bár erősen a nyugati ízlésre szabott kínai étel, amelyet a legtöbben félnek otthon megfőzni, ezért a nem túl biztató bolti szószos verzióját választják. Pedig sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk. A mi receptünk ropogós csirkehússal, ananásszal, friss zöldségekkel készül, és látványra sem utolsó....festeni sem lehetne szebbet! Érdemes csirkecombfilét választani hozzá, mert sokkal szaftosabb és gazdagabb az íze. A szósz hozzá pikáns és masszív – a kissé szélsőségesebb ízvilágot kedvelők imádni fogják!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek