Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított fokhagymás marha zöldspárgával

Pirított fokhagymás marha zöldspárgával
Pirított fokhagymás marha zöldspárgával
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új szerelmem a hoisin szósz és az örök kedvenc zöldspárga nagyon jól passzol ízben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel és vágjuk 6-7 mm vastag darabokra. A spárgákról törjük le az alsó, fás szárakat (két végénél megfogjuk, meghajlítjuk, és ahol eltörik onnantól friss).
  2. A felvágott húst keverjük össze két evőkanálnyi hoisin szósszal, és pácoljuk 15 percig szobahőmérsékleten.
  3. Egy wokba hevítsük fel az olajat és dobjuk bele a húst, az apróra vágott fokhagymával együtt. Pirítsuk barnára kb. 3-5 perc alatt. A végén kóstoljuk meg a húst. Ha rágós, öreg a hús, akkor érdemes egy kis vízzel felöntve párolni, amíg meg nem puhul. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre.
  4. A zöldspárgát tegyük a wokba és pirítsuk 1 percig, azután adjunk hozzá ½ bögre vizet, és lefedve pároljuk 2 percig. Ne főzzük szét, mert a spárga akkor jó, ha ropogós marad.
  5. A hús mehet vissza a wokba. Adjuk hozzá a maradék hoisin szószt, keverjük össze és főzzük 1-2 percen át. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, forgassuk össze a kesudióval.
  6. Tálaljuk rizzsel.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás marha és zöldspárga stir-fry, fokhagymás borjú zöldspárgával, kínai marha spárgával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsiska
Zsuzsiska Tue, 2015-01-27 18:06

Nagyon finom és tényleg egyszerű elkeszíteni. Már többször megcsinaltam. :-)