r
Nosalty Logó

Pirított fokhagymás marha zöldspárgával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Pirított fokhagymás marha zöldspárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1578 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 395 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5477.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    2758 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2575 micro
Összesen 1578 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel és vágjuk 6-7 mm vastag darabokra. A spárgákról törjük le az alsó, fás szárakat (két végénél megfogjuk, meghajlítjuk, és ahol eltörik onnantól friss).
  2. A felvágott húst keverjük össze két evőkanálnyi hoisin szósszal, és pácoljuk 15 percig szobahőmérsékleten.
  3. Egy wokba hevítsük fel az olajat és dobjuk bele a húst, az apróra vágott fokhagymával együtt. Pirítsuk barnára kb. 3-5 perc alatt. A végén kóstoljuk meg a húst. Ha rágós, öreg a hús, akkor érdemes egy kis vízzel felöntve párolni, amíg meg nem puhul. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre.
  4. A zöldspárgát tegyük a wokba és pirítsuk 1 percig, azután adjunk hozzá ½ bögre vizet, és lefedve pároljuk 2 percig. Ne főzzük szét, mert a spárga akkor jó, ha ropogós marad.
  5. A hús mehet vissza a wokba. Adjuk hozzá a maradék hoisin szószt, keverjük össze és főzzük 1-2 percen át. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, forgassuk össze a kesudióval.
  6. Tálaljuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6496
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Új szerelmem a hoisin szósz és az örök kedvenc zöldspárga nagyon jól passzol ízben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek