Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai csirke rizstésztával Gabystól

Kínai csirke rizstésztával Gabystól
Kínai csirke rizstésztával Gabystól
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kínai ételeket. Egyéni megfontolásból viszont kihagyom a kínai étkezdéket. És mert a családom is nagyon szereti, évekkel ezelőtt - csak úgy...- megleptek egy wokkal és egy szuper kínai receptkönyvvel. Megértettem a célzást. Ma már kavargatom a recepteket, kihagyok, hozzáteszek ezt azt, de az ízvilág nem változik. Ha kínai ételt készítünk alaptörvény: mindent készítsünk elő. Végig nagy lángot használjunk. A tévedés elkerülése végett, tegyük sorrendbe a hozzávalókat, hogy mint a profik, csak sütnünk, és kavarnunk kelljen.:)

hozzávalók / 6 adag

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemellet megmossuk, felkockázzuk. Egy tálba rakjuk (a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk) a többi hozzávalókkal együtt. Alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  2. Három tálat előkészítünk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, 3 egyforma részre vágjuk, és kb. 2 mm vékonyra felszeleteljük, tálba rakjuk.
  4. A kelt félbe majd negyedbe vágjuk, a torzsát kivágjuk, kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, ezt is tálba tesszük.
  5. A harmadik tálba a szintén (kb. 2-3 mm) vékony karikákra vágott póréhagymát rakjuk.
  6. A rizstésztát előírás szerint megfőzzük, félretesszük.
  7. A wokba beleöntjük a 7 ek olajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a húst a páclével együtt. Nagy lángon, folyamatosan kavargatva sütjük, - majd a fenti sorrend szerint - egymás után a zöldségeket. 
  8. Ha minden roppanósan megsült, hozzáadjuk a tyúkhúslevest és a tésztát. Szójaszósszal ízesíthetjük még ízlésünk szerint (én 2-3 evőkanálnyit mindig teszek).
  9. Pár percig összesütjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 321
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges kínai csirkemell rizstésztával, csirkemell zöldségekkel és rizstésztával wokban

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-08-27 02:18

Nagyon nekem való kis recept Gabci :))) "TECCIK" :PPPP jók a tanácsaid is a story-ban! P, T:)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-27 13:50

Akkor katt. az "elkészítemre" :))) és mehet a főzőcske. És írj lécci, h mi van veled. Pusszantás:) G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-08-26 19:32

Gabikám, ez egy nagyon tartalmas étel, el is szeretném készíteni, de még nem találkoztam bambuszrüggyel. Mennyire fontos? A kínai kel néha megtalálható nálunk is.
Ez a recepted szép színes. Lehet hogy megoldották már a problémát?
Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-08-26 20:41

Nem domináns, életbevágó a bambuszrügy. Ha kínai kajához való dolgokat lehet nálatok kapni, előfordulhat, hogy csak nem figyeltél fel rá. Amíg nem főztem ilyeneket én se néztem a polcokon:) Nálunk konzervdobozos és úgy néz ki első ránézésre, mint a szeletelt gomba lenne. Ezt és a mézes-fokhagymás csirke képet kicseréltem tegnap este, engedte a rendszer. Viszont a "szép kép" kategóriából rögvest kikerült a cserém után:)))) Petra dolgozik az ügyön:) Biztos lesz megoldás. Sok puszi: Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-08-27 06:55

Köszönöm szépen, akkor a konzervek között keresem. Ha feldolgozás után cserélsz, kiveszik a "szép kép" kategóriából , már én is jártam így. Petra nekem is válaszolt és egyet értett velem, miután beküldtem az eredeti képet. Puszi: Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-08-27 13:51

Mit bánom én Piroskám, hogy nincs a szépek között:)) Nekem így jobban tetszik:)) Puszim:) G

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-08-26 17:47

Kedves Márti,
az én férjem is ragaszkodik a magyar konyhához, ezt azonban nagyon szereti. Hosszú évek alatt azért hozzászoktattam és megszeretettem vele más országok ételeit is. Kavargatva a hagyományos kajákkal nem emel kifogást:) De tudod mit?:) Nézz körül nálam, hátha találsz olyat, amit a kedvére meg tudsz főzni. A képekkel kapcsolatosan Petra már foglalkozik a problémával. Remélem megoldódik. Nagyon szép napot kívánok Neked:) Gabi

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-27 14:49

Kedves Gabi,

köszi a valaszt! A ferjem nehez dio, en viszont teljesen rugalmas vagyok. Idönkent elöfordul, hogy "ketfele" fözök, igy nagyon is valoszinü, hogy ki fogom probalni ezen alkotasodat! A receptjeidet pedig maris megnezem!

Viszont kivanok szep napot! Szia, Marti

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-08-26 17:39

Kedves Gabis,

en is csatlakoztam Petra oldalan a kepminösegekkel kapcsolatos panaszokhoz. A leirasod, es a megjelent kep között valoban van egy "kis" különbseg. Egy-ket receptkepemmel sajnos en is igy jartam. Receptedet csak azert nem teszem fel a többi köze, mert a ferjem nem szeret semmi olyat, ami elter a Magyar konyhatol. Nekem viszont nagyon tetszik!:)

Üdv.: Marti

415
csirkemell filé 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 kk
szójaszósz 9 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
sárgarépa 3 közepes db
bambuszrügy 330 g
kínai kel 1 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
rizstészta 25 dkg
napraforgó olaj 7 ek
csirke alaplé 125 ml