r
Nosalty Logó

Kínai csirke rizstésztával Gabystól

Gabys
Kínai csirke rizstésztával Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

420
Kalória
25.7g
Fehérje
47.7g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
280.8g
Víz
60.8g
Koleszterin
4.2g
Rost
5.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Marinírozáshoz

Elkészítéshez

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1606.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9637.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    6359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1684.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7434 micro
  • β-karotin
    19911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2550 micro
Összesen 2516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

Marinírozáshoz

  1. Csirkemellet megmossuk, felkockázzuk.Egy tálba rakjuk(a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk) a többi hozzávalókkal együtt. Alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  2. Három tálat előkészítünk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, 3 egyforma részre vágjuk, és kb. 2 mm vékonyra felszeleteljük, tálba rakjuk.
  4. A kelt félbe majd negyedbe vágjuk, a torzsát kivágjuk, kb. 3 cmszéles csíkokra vágjuk, ezt is tálba tesszük.
  5. A harmadik tálba a szintén (kb. 2-3 mm) vékony karikákra vágott póréhagymát rakjuk.
  6. A rizstésztát előírás szerint megfőzzük, félretesszük.
  7. Awokba beleöntjük a 7 ekolajat, felforrósítjuk. Beleöntjük a húst a páclével együtt. Nagy lángon, folyamatosankavargatva sütjük, - majd a fentisorrend szerint -egymás után a zöldségeket.
  8. Ha minden roppanósan megsült, hozzáadjuk a tyúkhúslevest és a tésztát.Szójaszósszal ízesíthetjük még ízlésünk szerint (én 2-3 evőkanálnyit mindig teszek).
  9. Pár percig összesütjük, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: wok

Nagyon szeretem a kínai ételeket. Egyéni megfontolásból viszont kihagyom a kínai étkezdéket. És mert a családom is nagyon szereti, évekkel ezelőtt - csak úgy...- megleptek egy wokkal és egy szuper kínai receptkönyvvel. Megértettem a célzást. Ma már kavargatom a recepteket, kihagyok, hozzáteszek ezt azt, de az ízvilág nem változik. Ha kínai ételt készítünk alaptörvény: mindent készítsünk elő. Végig nagy lángot használjunk. A tévedés elkerülése végett, tegyük sorrendbe a hozzávalókat, hogy mint a profik, csak sütnünk, és kavarnunk kelljen.:)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...