Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos bundás csirke

Szezámmagos bundás csirke
Szezámmagos bundás csirke
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam pár receptet erről az ételről, de nekem sehogy nem stimmeltek az arányok a bundához. Ezért saját magam kísérleteztem ki a számomra legmegfelelőbbet. A máznál ugyanez volt a helyzet. Ne áltassuk magunkat, szükséges a cukor, hogy visszakapjuk azt az ízvilágot, amit megszokhattunk a kínai étteremben.

hozzávalók / 2 adag

Bunda és csirke

Máz

Rizibizi

  • 10 dkg zöldborsó (ízlés szerint bármennyit tehetünk bele)
  • 1 bögre rizs
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1 csapott ek cukor
  • 4 dl víz (két bögre víz, azzal mérjük, amivel a rizst)
  • 1 teáskanál (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizs készítése: Olajon kicsit pároljuk a borsót, hozzáadunk egy csapott evőkanál cukrot, majd hozzáadunk egy bögre rizst, és ugyanezzel a bögrével hozzámérünk dupla ennyi vizet. Sózzuk, és lassú tűzön készre főzzük.
  2. A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a tejjel felöntve sűrű masszát készítünk.
  3. Elkészítjük a mázat is. Ízlés szerinti ketchupot, cukrot, bármilyen chilit vagy erős paprikát összekeverünk. Aki nem szeretné csípősen, az kihagyhatja belőle.
  4. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük. Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, megszórjuk szezámmaggal, majd tálra tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 50 577
elküldve: 14
receptkönyvben: 543
elkészítve: 45/45
Facebookon megjelent: 1

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szezámmagos csirke csípős bundában, bundás csirkemell, csirkemell falatok bundásan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1404
csirkemell filé 2 db
finomliszt 5 csapott ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
tej 2 dl
ketchup 160 g
chili 0 ízlés szerint
szezámmag 2 ek
cukor 2 ek
zöldborsó 10 dkg
rizs 1 bögre
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 1 csapott ek
víz 4 dl
1 teáskanál